Infecţia cu candida – ce mâncăm pentru a ţine sub control candidoza?

Alimentele procesate, carbohidraţii şi dulciurile sunt contraindicate în infecţia cu candida, deoarece contribuie la bacteriilor din intestine şi duc la un dezechilibru al florei.
27.06.2013
Infecţia cu candida - ce mâncăm pentru a ţine sub control candidoza?

Alimentele procesate, carbohidraţii şi dulciurile  sunt contraindicate în cazul infecţiei cu Candida, deoarece contribuie la bacteriilor din intestine şi duc la un dezechilibru al florei.

Să aflăm deci, ce alimente sunt recomandate în astfel de situaţii şi ce trebuie să evităm cu orice preţ.

De evitat în infecţia cu candida

Carbohidraţii simpli trebuie evitaţi neapărat deoarece această categorie de alimente include adeseori sirop de porumb, zahăr, melasă, fructe uscate, sucuri de fructe, covrigei etc care nu fac deloc bine bacteriilr din intestine. De asemenea, produsele fermentate de tipul alcoolului, brânza şi orice lactate, cu excepţia iaurtului, trebuie evitate. Porumbul şi cartofii sunt şi ele legume contraindicate pentru a evita înmulţirea bacteriilor.

Infecţia cu candida: ce mâncăm?

Vegetalele cu frunze verzi precum varza, broccoli, spanacul sunt alegeri perfecte într-o dietă anti-candidoză deoarece au un conţinut foarte scăzut de zahăr natural. Murele şi merele sunt de asemenea acceptate, atât pentru conţinutul scăzut de zahăr, cât şi pentru beneficiile lor nutriţionale şi proprietăţile antioxidante. Peştele şi carnea slabă sunt şi ele indicate, precum şi consumul de usturoi, care are rol de combatere a ciupercilor şi care întăreşte sistemul imunitar. Nu trebuie să uitaţi nici de hidratare. Apa joacă un rol esenţial în combaterea candidozei şi ajută la detoxifierea organismului.

Printre simptomele infecţia cu candida se numără: oboseala, slăbiciunea, dificultatea în concentrare, durerile de cap, flatulenţa, apariţia unei secreţii abundente, albicioase, mâncărime la nivelul zonelor afectate etc.

Factorii de risc în apariţia candidozei sunt: alimentaţia bogată în zahăr şi pâine, abuzul de alcool, anumite medicamente, sarcina, fumatul, utilizarea tampoanelor interne şi a lenjeriei intime din materiale sintetice, care favorizează apariţia umezelii locale.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce câștigăm dacă ne ridicăm privirea din telefoane?