De ce nu reuşeşti să slăbeşti? Nu bei suficientă apă

Hidratarea este ideală în viaţa de zi cu zi, dar şi în dietă, iar dacă acest obicei este realizat corespunzător, corpul ne va mulţumi.
  • Publicat:
De ce nu reuşeşti să slăbeşti? Nu bei suficientă apă
FOTO: 123rf.com

Numeroase diete au apărut de-a lungul timpului, sub diferite forme şi…dimensiuni. Multe dintre ele sunt complicate, altele severe, dar există şi câteva permisive. O dietă depinde foarte mult şi de starea de sănătate cu care te confrunţi. Nu toate sunt potrivite oricui, ba chiar rezultatele pot fi îngrijorătoare sau fără efect. De multe ori se întâmplă ca persoanele care ţin diete extreme să aibă cantităţi mai mari de sare în corp şi să fie foarte deshidratate.

Hidratarea este ideală în viaţa de zi cu zi, dar şi în dietă, iar dacă acest obicei este realizat corespunzător, corpul ne va mulţumi pentru asta. Primul semn prin care ne transmite că are nevoie de fluide este senzaţia de sete. O cantitate mică de apă în corp alături de una mare de alimente poate duce la complicaţii precum pietre la rinichi. Tocmai de aceea trebuie să reacţionăm din timp pentru a nu ne sabota sănătatea. Persoanele care nu beau suficient de multă apă se deshidratează uşor, iar astfel apare senzaţia de foame când, de fapt, corpul semnalează nevoia de apă. Mai mult, dacă vrei ca rezultatele în procesul de slăbire să fie vizibile, consumul de apă este necesar, iar alături de exerciţii fizice şi o alimentaţie sănătoasă te vei bucura de silueta mult dorită, pentru că scapi rapid de greutatea substanţială.

În urma unui studiu din 2016 la care au participant peste 18.000 de adulţi şi vârstnici s-a descoperit că persoanele care consumau cantităţi mari de apă nu simţeau senzaţia de foame, iar astfel consumau şi mai puţine calorii într-o zi obişnuită spre deosebire de cei care nu aveau acest obicei sănătos. Tot în urma aceluiaşi studiu s-a descoperit că persoanele care conumau apă mai multă nu aveau probleme cu sarea, nivelul colesterolului şi grăsimii din corp comparativ cu persoanele deshidratate. Senzaţia de sete poate fi confundată foarte uşor cu senzaţia de foame. Trebuie să ţinem cont că, de fapt, atunci când nu consumăm suficiente lichide simţim nevoia de a mânca mai mult, iar astfel planurile noastre pentru o siluetă de invidiat sunt compromise. Un alt aspect de care trebuie să ţinem cont este consumul de apă în timpul mesei.

În urma unui studiu din 2010 s-a descoperit că persoanele care consumau apă înainte masă aveau rezultate de succes în privinţa scăderii în greutate spre deosebire de cei care nu o făceau, iar asta pentru că nu mai simţeau după nevoia să mănânce atât de mult.

Cum să bei mai multă apă într-o zi

Nu trebuie să aştepţi primele semne ale corpului prin care îţi sugerează că eşti deshidratat. Mai mult, hidratarea vine la pachet cu numeroase beneficii atât pentru sănătate, cât şi pentru piele şi creier. Avem pentru tine câteva trucuri care să te ajute să bei mai multă apă într-o zi.

În primul rând, întotdeauna să ai o sticlă de apă la tine, de preferat din sticlă pentru a evita folosirea plasticului în exces. În cazul în care te numeri printre persoanele care pur şi simplu detestă să bea apă, poţi opta pentru un ceai de fructe fără cofeină, zahăr şi alte minuni. Mai exact, zero calorii.

Nu uita să îţi setezi alarma. Este foarte greu la început să-ţi intri în ritm şi vei ajunge să bei apă doar atunci când vei simţi nevoia. Lasă telefonul să sune din oră în oră sau cel mult din două în două ore şi bea câte un pahar de apă şi nu uita să repeţi procesul până când va deveni o obişnuinţă. De asemenea, hidratarea cu ajutorul alimentelor poate fi o strategie ideală, iar asta pentru că multe fructe şi legume au un conţinut uriaş de apă. Hmm, ce zici de pepene roşu, mere, pere sau castraveţi?

Este posibil ca senzaţia de foame să fie una adevărată, iar pentru a nu te lăsa păcălită, poţi bea un pahar cu apă, iar dacă peste 15 minute te simţi la fel atunci cu siguranţă este cazul să mănânci ceva. Trebuie doar să-ţi asculţi corpul şi să înveţi când şi cum să îl ajuţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”