Cele mai populare diete pe care să le iei în considerare în 2020

Iată ce diete să urmezi în 2020. U.S. News and World Report a stabilit un nou TOP, dieta Mediteraneană fiind iar pe primul loc.
  • Publicat:
Cele mai populare diete pe care să le iei în considerare în 2020
FOTO: profimediaimages.ro / Cele mai populare diete pe care să le iei în considerare în 2020

Odată cu începutul fiecărui an, mulţi dintre noi ne stabilim rezoluţiile, în special în privinţa procesului de slăbire. Evident, după perioada sărbătorilor, kilogramele în plus nu au întârziat să apară şi, cum Internetul este bogat în reţete, cure şi metode de slăbit, parcă nici nu ştii ce să alegi, dar mai ales ce ţi s-ar potrivi mai bine şi te-ar ajuta să slăbeşti rapid.

U.S. News and World Report stabileşte anual un TOP al celor mai bune diete, acesta fiind o mână de ajutor pentru persoanele confuze în privinţa alegerilor pe care ar trebui să le facă. În 2020, pentru al treilea an consecutiv, dieta mediteraneană a fost încoronată pe primul loc, urmată fiind de dieta DASH, dieta Flexitariană şi dieta Weight Watchers (Îngerul păzitor al greutăţii). 

Dieta Mediteraneană

Dieta Mediteraneană are la bază alimentele tradiţionale pe care le consumă locuitorii din Italia şi Grecia încă din 1960. Cercetătorii au observat că aceştia sunt mult mai sănătoşi spre deosebire de americani, iar riscurile de a dezvolta boli cronice sunt mult mai mici. Numeroae studii au demonstrat de-a lungul timpului că dieta Mediteraneană este ideală în procesul de slăbire şi previne infarctul, accidentul vascular cerebral, diabetul de tip 2 şi moartea prematură.

  • Alimente pe care să le consumi: fructe, legume, nuci, seminţe, leguminoase, cartofi, produse din grâu întreg, ierburi şi condimente, peşte şi fructe de mare, ulei extra virgin;
  • Alimente pe care să le consumi cu moderaţie: carne de pui, ouă, brânză şi iaurt;
  • Alimente pe care să le consumi rar: carnea roşie;
  • Alimente pe care să le eviţi: zahăr adăugat (sucuri şi dulciuri), carne procesată, produse rafinate, uleiuri rafinate, alimente ultra-procesate.

Dieta DASH

Dieta DASH este recomandată persoanelor care-şi doresc să prevină sau să trateze hipertensiunea şi reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. Dieta DASH se concentrează asupra consumului de fructe, legume, cereale din grâu întreg şi carne slabă. Planul alimentar a fost creat după ce cercetătorii au observat o scădere a tensiunii arteriale la persoanele care urmau o dietă pe bază de plante, mai exact la vegani şi vegetarieni. Din acest motiv, dieta DASH presupune consumul de fructe şi legume, dar şi carne de pui şi peşte şi se evită consumul de carne roşie, sare, zahăr adăugat şi grăsimi. Unul dintre motivele pentru care oamenii de ştiinţă cred că această dietă este ideală pentru persoanele cu hipertensiune se datorează consumului redus de sare. Mai exact, dieta DASH încurajează consumul de 1 linguriţă (2,300mg) de sodiu pe zi.

Dieta Flexitariană

Dieta Flexitariană a fost creată de Dawn Jackson Blatner, dietetician, cu scopul de a promova beneficiile consumului moderat de produse de origine animală. Tocmai din acest motiv, numele dietei este, de fapt, o alăturare dintre flexibil şi vegetarian. Dieta are la bază următoarele principii:

  • consumă fructe, legume, leguminoase şi produse integrale
  • concentrează-te pe proteina din plante şi nu cea animală
  • din când în când consumă şi produse de origine animală
  • consumă alimente mai puţin procesate sau naturale
  • limitează zahărul adăugat şi dulciurile

Dieta Weight Watchers

Dieta Weight Watchers este o dietă permisivă în care se pune accentul pe importanţa şi controlul asupra porţiilor pe care le mâncăm, dar şi prioritizarea alimentelor sănătoase. Numeroase studii arată că această dietă ajută la scăderea în greutate, dar şi menţinerea greutăţii obţinute.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”