Andreea Raicu: “Mănânc destul de mult, dar am grijă la porţii şi combinaţii”

Premiată în cadrul Galei “Ce se întâmplă, doctore?”, Andreea Raicu ne-a dezvăluit într-un interviu exclusiv care sunt reţetele sale favorite din cartea “Mănâncă şi arată bine” pe care a lansat-o recent, dar şi regulile vieţii sănătoase de la care nu se abate niciodată!
  • Publicat:
Andreea Raicu: “Mănânc destul de mult, dar am grijă la porţii şi combinaţii”

Premiată în cadrul Galei “Ce se întâmplă, doctore?”, Andreea Raicu ne-a dezvăluit într-un interviu exclusiv care sunt reţetele sale favorite din cartea “Mănâncă şi arată bine” pe care a lansat-o recent, dar şi regulile vieţii sănătoase de la care nu se abate niciodată!

 
CSÎD: Care sunt reţetele tale preferate din “Mănâncă şi arată bine”?
 
Andreea Raicu: Unul dintre motivele pentru am vrut sa scot această carte e acela că, în cele pe care le am, găseam doar câteva reţete care să îmi placă, iar acum sunt fericită că am o carte în care îmi place tot ceea ce găsesc. Am şi câteva preferate, totuşi: shake-ul proteic, preparatele pe bază de vinete, moelleux au chocolat, supa Tom Yum Goong şi cea de linte, sorbet de mago. Îmi place să mănânc şi, contrar percepţiei pe care unii o au despre mine, mănânc destul de mult, dar am grijă la porţii şi la combinaţiile pe care le fac.
 
CSÎD: Care a fost cel mai gustos preparat culinar pe care l-ai mâncat vreodată?
 
A.R.: Îmi e greu să îţi răspund la această întrebare pentru că de-a lungul anilor, am avut diverse experienţe culinare care mi-au plăcut extrem de mult şi e dificil să fac un top. Cred, totuşi, că supa Tom Yum Goong, pe care am descoperit-o în prima vacanţă din Thailanda de la 14 ani, rămâne pe primul loc. Îmi place foarte mult şi cred că aş putea să o mănânc în fiecare zi :-). Îţi dai seama dacă am reţinut-o de atunci:-).
 
CSÎD: Care sunt sfaturile pe care le oferi celor care te întreabă cum să slăbească?
 
A.R.: Le spun că în primul rând nu trebuie să se înfometeze, ci să îşi analizeze stilul de viaţă şi să vadă ce pot să îmbunătăţească. Nu am o “reţetă” pentru ei, pot doar le reamintesc nişte lucruri extreme de simple, dar care sunt extrem de importante: să aibă 3 mese principale şi 2 gustări, să nu îşi refuze nimic, dar să mănânce cu cumpătare, să consume alimente cât mai sănătoase şi cât mai puţin prelucrate, să evite conservaţii şi aditivii alimentari, să mănânce cât mai multe fructe şi legume (atenţie însă că şi fructele pot îngrăşa), să facă mult sport, să se odihnească şi să se accepte aşa cum sunt pentru a se putea transforma fizic, dar şi spiritual.

CSÎD: Te numeri printre cei premiaţi la Gala “Ce se întâmplă, doctore?” pentru promovarea vieţii sănătoase. Spune-ne care sunt regulile de bază ale vieţii echilibrate de la care nu te abaţi niciodată?
 
A.R.: Am învăţat să nu mă gândesc la lucrurile pe care le fac ca să am un regim de viaţă echilibrat ca la nişte reguli sau lucruri impuse, ci ca la ceva care mă face să am o viaţă mai frumoasă şi mai sănătoasă. Mănânc în fiecare zi fructe şi legume crude, beau cel puţin 2 l de apă în fiecare zi, mănânc porţii mici, am înlocuit zahărul cu siropul de agave sau xylitol, nu am interdicţii culinare (mănânc ce simt că am nevoie, interdicţiile creează frustrări), nu fumez, fac sport, dorm cel puţin 6 ore şi, dincolo de aspectul fizic, încerc să am grijă la fel de mult şi de interior meu.
 
CSÎD: Ai obiceiul să-i atenţionezi pe cei apropiaţi dacă nu mănâncă sănătos şi nu fac sport?
 
A.R.: Trebuie să recunosc că mai fac asta din când în când, dar încerc să nu fiu foarte pisăloagă cu ei. Oamenii nu reacţionează bine la interdicţii şi, de aceea, încerc să îi conving să îşi îmbunătăţească viaţa prin ceea ce fac eu, prin puterea exemplului. M-am bucurat să fiu invitată la Gala “Ce se întâmplă, doctore?” pentru că am realizat, încă o dată, cât de multe au schimbat în percepţia generală oamenii premiaţi, dar şi revista “Ce se întâmplă, doctore?”. E nevoie ca oamenii să fie informaţi, iar informaţia care ajunge la ei să fie cât mai corectă şi dublată de credibilitate din partea celor care poartă acest mesaj.
 
Andreea Raicu a lansat recent volumul „Mănâncă şi arată bine”, care conţine reţete sănătoase pentru toţi cei care vor să adopte un stil de viaţă echilibrat
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”