Ananasul: 3 motive să nu lipsească din alimentaţie

Iată trei motive pentru care ar trebui să consumi ananas, în special în sezonul cald.
  • Publicat:
Ananasul: 3 motive să nu lipsească din alimentaţie
FOTO: pexels.com / Ananasul: 3 motive să nu lipsească din alimentaţie

Ananasul cu siguranţă se clasează pe lista fructelor mele preferate şi, sunt ferm convinsă că nu sunt singura complet cucerită de acest fruct tropical. Fără îndoială este delicios şi revigorant, iar pe lângă asta este ideal pentru sănătate. Îţi dau trei motive pentru care ar trebui să-l introduci în dietă dacă nu o faci deja.

Este bogat în vitamina C

225 de grame de ananas oferă peste 100% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C. În timp ce probabil eşti conştient că acest nutrient sprijină sistemul imunitar, beneficiile sunt, de fapt, mai multe. Vitamina C este implicată şi în creşterea şi repararea ţesuturilor din corp. În plus, acţionează ca un antioxidant, protejează celulele împotriva îmbătrânirii premature şi a bolilor precum cele cardiovasculare şi cancer. Totodată, vitamina C are efect şi asupra taliei. În urma unui studiu s-a descoperit că sportivii care nu consumau suficientă vitamină C ardeau cu 25% mai puţine calorii în timpul antrenamentelor. Prea puţină vitamina C în organism este asociată cantităţii crescute de grăsime, în special în zona taliei.

Ideal pentru sănătatea pielii

Ananasul este bogat în mangan. 225 de grame de ananas conţin peste 75% din cantitatea zilnică recomandată. Acest mineral, alături de vitamina C, ajută la creşterea colagenului, un component structural al pielii care previne apariţia ridurilor şi aspectul lăsat. Manganul acţionează totodată şi ca un antioxidant care protejează celulele pielii de deterioarea produsă de razele UV, motiv pentru care este ideal să-l adopţi în dietă pe timpul verii.

Ajută la sănătatea digestivă

Dacă ai încercat vreodată să adaugi ananas proaspăt în deserturi care conţin gelatină, probabil ai observat că cele două nu merg mână-n mână, iar asta pentru că ananasul conţine o enzimă numită bromelaină, care ”sparge” gelatina în porţiuni de aminoacizi, prevenind astfel ca aceasta să rămână în stare solidă. Din acelaşi motiv, ananasul este folosit în marinade. Datorită acestei enzime se reduc indigestia şi balonarea. De asemenea, fibrele care se regăsesc în ananas ajută la menţinerea intestinului şi prevenine constipaţia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân