Post negru

Oprire totală a alimentaţiei cu menţinerea sau nu a consumului de apă.

In cursul postului organismul nu mai primeşte energie prin alimentaţie iar dupa a 6-a ora de rezervele organiszmului incep a fi consumate si se incepe cu rezervele glucidice (stocate sub forma glicogenului în ficat şi muşchi), apoi rezervele proteinice ale muşchilor şi cele lipidice ale ţesutului adipos.

Funcţionarea sistemului hormonal este puternic afectat, oprirea secreţiilor de hormoni sexuali, micşorarea secreţiei de insulină şi de hormoni tiroidieni şi creşterea secreţiilor de glucagon şi de cortizol. Inima, rinichii, pancreasul si tubul digestiv se atrofiază, chiar şi sistemul limfatic, ceea ce duce la o micsorare a capacităţilor de rezistenţă la infecţii. Decesul survine după 8-10 zile de post complet (fără apă) şi după două luni dacă a fost menţinut consumul de lichide.

Postul sau abtinerea de a manca nu este o metodă bună pentru a pierde din greutate, deoarece organismul se adaptează reducându-şi consumul energetic şi îşi compensează pier­derile energetice din mesele următoare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.