Tu știi la ce riscuri te expui atunci când bei apă în timpul mesei?

Află de ce nu este indicat să bei apă în timpul mesei și la ce riscuri te expui atunci când faci asta.
  • Publicat:
Tu știi la ce riscuri te expui atunci când bei apă în timpul mesei?

În timpul unei mese copioase ne confruntăm adesea cu senzația de sete. De cele mai multe ori avem tendința să consumăm lichide precum apă sau suc, chiar în timpul mesei, deși acest lucru este contraindicat.

Tamara Duker Freuman, nutriționist-dietetician autorizat, a menționat pentru Washington Post riscurile la care ne expunem atunci când alegem să servim un pahar cu apă în timp ce mâncăm.

De ce nu este bine să bem apă în timpul mesei

Acest obicei este unul dăunător pentru orgaismul uman, în special pentru sistemul digestiv. În ciuda senzației acute de sete, specialițtii ne recomandă să ne abținem, dacă putem, de la consumul de lichide. În caz contrar, riscurile la care ne expunem sunt direct proporționale cu starea noastră de bine.

Așadar, o cantitate mare de lichide consumată în timpul mesei cauzează balonare, indigestie și împiedică absorbția eficientă a nutrienților.

Recomandările specialiștilor

Specialiștii recomandă ca timp de 30-60 de minunte înainte și după masă să nu bem nimic. Totuși, în cazul în care ne este foarte sete, este recomandat să consumăm o cantitate foarte mică de apă, prin înghițituri mici.

În caz contrar, dacă nu respectăm sfaturile specialiștilor, apa va dilua sucul gastric, indispensabil pentru descompunerea bolului alimentar.

Sursă foto: Cozine/ Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
ADHD-ul poate fi observat  în păr, arată un STUDIU
ADHD-ul poate fi observat în păr, arată un STUDIU