Vitamine pentru păr strălucitor

Secretul pentru un păr puternic, strălucitor şi mătăsos nu este un şampon scump şi nici un tratament faimos la un salon de înfrumuseţare. Totul ţine de un stil de viaţă sănătos.
  • Publicat:
Vitamine pentru păr strălucitor

6 nutrienţi pentru un păr sănătos

Secretul pentru un păr puternic, strălucitor şi mătăsos nu este un şampon scump şi nici un tratament faimos la un salon de înfrumuseţare. Totul ţine de un stil de viaţă sănătos.
 
Cheia către un păr frumos, este o dietă formată din alimente sănătoase, pline de substanţe nutritive, care îţi vor face părul să arate exact cum îţi doreşti. Iată 6 nutrienţi de care ai nevoie pentru a obţine rezultatul dorit!
 
Fier şi zinc – conform dr. Wilma Bergfeld, dermatolog la Cleveland Clinic, aceste două substanţe ajută la creşterea sănătoasă a firului de păr. Specialista recomandă carnea roşie slabă, bogată în substanţe nutritive, de două ori pe săptămână. Dacă eşti vegetariană, poţi alege soia sau lintea, alimente bogate în vitamina C şi, deasemenea, foarte eficiente. 
 
Carne rosie

Vitamina D – specialiştii au descoperit că vitamina D ajută la activarea creşterii firului de păr şi la îmbunătăţirea elasticităţii acestuia. Există alimente care conţin această vitamină, cum ar fi: peştele, ouăle, lactatele, sau ciupercile. Expunerea la soare timp de câteva minute pe zi, poate, de asemenea, să ajute organismul la producerea ei.

Lactate

Proteinele sunt unele dintre cele mai importante elemente de care organismul nostru are nevoie pentru a supravieţui. S-a dovedit că proteinele ajută la stimularea creşterii celulelor regeneratoare ale părului, făcându-l totodată mai puternic. Conform studiilor, femeile ar trebui să consume cel puţin 50 de gr de proteine pe zi. 

carne

Omega 3 – acizi graşi – mănâncă peşte gras! Consumă somon, de exemplu, de două ori pe săptămână! Se pare că peştele gras, bogat în acizi graşi este remediul perfect pentru firul de păr deshidratat. În plus, pe lângă faptul că îţi asigură un păr mătăsos, omega-3 pot ajuta şi la ameliorarea problemelor de inimă sau a depresiei.

somon

Biotina – ouăle sunt alimente bogate în această vitamină, cunoscută şi sub numele de vitamina B. Aceasta este o substanţă esenţială pentru creştere. De asemenea, ouăle sunt o excelentă sursă de proteine şi vitamina D. 

oua

Vitamina Amorcovii au un conţinut mare de vitamina A, aliatul perfect împotriva părului fragil şi subţire. De asemenea, datorită betacarotenului şi a vitaminei C, morcovii au un bun efect antioxidant şi de protecţie solară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”