Uleiurile esențiale pentru părul gras, uscat sau combaterea mătreții

Uleiurile esențiale reprezintă o soluție naturală benefică pentru tratarea afecțiunilor părului și pentru menținerea constantă a sănătății acestuia.
  • Publicat:
Uleiurile esențiale pentru părul gras, uscat sau combaterea mătreții
Foto: shutterstock / Uleiurile esențiale pentru părul gras, uscat sau combaterea mătreții

Pe lângă o dietă sănătoasă care nu ar trebui să lipsească din viețile noastre, este important ca uleiurile esențiale să fie incluse în rutina noastră pentru o mai bună îngrijire a părului. Uleiurile esențiale reprezintă o soluție naturală benefică pentru tratarea afecțiunilor părului și pentru menținerea constantă a sănătății acestuia. Folosirea uleiurilor pe păr aduce multe beneficii, însă trebuie să ținem cont ce ulei trebuie să aplicăm în funcție de tipul de păr sau de afecțiunea de care părul nostru suferă la momentul respectiv.

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt substanțe volatile din plante, extrase sub formă de lichid concentrat. Nu toate plantele pot produce cantități suficiente de esență care să poată fi extrasă și în final utilizată drept ulei pentru păr. Uleiurile esențiale se pot extrage din frunze, fruct, petale, rădăcini, semințe, scoarță de copac și multe altele.

Este esențial ca uleiul să fie ales în funcție de tipul de păr pentru a observa rezultatele mult dorite.

Uleiuri esențiale în funcție de tipul de păr

Iată pentru ce uleiuri esențiale poți opta în funcție de tipul de păr și nevoile sale.

Pentru părul uscat

Părul uscat este lipsit de vitalizare, fără rezistență și se poate observa cu ușurință vărfurile despicate și dificultatea pe care ne-o aduce atunci când dorim să-l pieptănăm. Nu este de mirare că pentru îngrijirea acestui tip de păr este nevoie de uleiuri esențiale care să stimuleze producția de sebum de la nivelul scalpului, care să hidrateze întreaga lungime a firului de păr și care să îi readucă vitalitatea mult dorită. Pentru acest tip de păr este indicat a fi folosit:

  • Uleiul esențial de rozmarin
  • Uleiul esențial de lavandă
  • Uleiul esențial de santal
  • Uleiul esențial de geranium

Pentru părul gras

Spre deosebire de părul uscat, părul gras este un puternic producător de sebum și din această cauză are nevoie de uleiuri care să redea un echilibru în funcționarea glandelor sebacee. Printre uleiurile esențiale ce se pot folosi pentru acest tip de păr se numără:

  • Uleiul esențial de rozmarin
  • Uleiul esențial de lavandă
  • Uleiul esențial de mentă
  • Uleiul esențial de chiparos
  • Uleiul esențial de lămâie
  • Uleiul esențial de arbore de ceai

Uleiurile esențiale în combaterea afecțiunilor scalpului

Vestea bună este că și afecțiunile scalpului pot fi combătute cu ajutorul uleiurilor esențiale.

Pentru combaterea mătreții

În ceea ce privește tratarea anumitor afecțiuni ale scalpului, uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor în combaterea mătreții. Uleiul esențial de arbore de ceai este printre cel mai cunoscut în ajutorul oferit la tratarea acestei afecțiuni capilare, însă putem menționa aici și uleiul esential de lavanda, lamaie, rozmarin, chiparos, cimbru, salvie sau busuioc.

Pentru stimularea creșterii firului de păr

Pentru stimularea creșterii firului de păr este important de menționat uleiul esențial de cedru datorită beneficiilor sale de punere în funcțiune a circulației sangvinice la nivelul scalpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân