Epilarea cu ceară: sfaturi practice pentru o piele fină la atingere

Epilarea cu ceară este o metodă destul de dureroasă, în special dacă nu ai mai exersat asta înainte.
  • Publicat:
Epilarea cu ceară: sfaturi practice pentru o piele fină la atingere
Foto: shutterstock / Epilarea cu ceară: sfaturi practice pentru o piele fină la atingere

Pielea fină, plăcută la atingere și fără nici un fir de păr reprezintă una dintre cele mai mari dorințe ale oricărei femei. Pe cât de plăcut este sentimentul de piele catifelata, pe atat de neplacută poate fi procedura prin care trecem atunci când ne epilăm.

Epilatul cu ceară acasă vs epilatul cu ceară la salon

Epilarea cu ceară este o metodă destul de dureroasă, în special dacă nu ai mai exersat asta înainte. Pentru unele persoane poate părea dificil să te epilezi singur acasă și de aceea apelează la saloanele profesionale, reușind în același timp să economisească timp, iar experiența să fie una lipsită de griji. Având în vedere numeroasele kit-uri de epilat apărute de-a lungul timpului, epilatul acasă nu mai reprezintă o corvoadă, iar foarte multe persoane și-au format o rutină, renunțând să mai meargă la saloanele profesionale și realizând întreaga procesură acasă. Odată ce te obișnuiești cu rutina epilării acasă, totul va deveni mult mai ușor și din ce în ce mai rapid.

Sfaturi utile pentru o mai bună tehnică de epilat

Iată câteva lucruri de care să ții cont atunci când alegi să te epilezi cu ceară, astfel încât să te bucuri de o experiență cât mai plăcută.

Stop fire de păr crescute sub piele

Pentru ca firele de păr să nu mai crească pe sub piele este recomandat ca atât înainte de epilare, cât și după să ne hidratăm și exfoliem pielea, astfel încât smulgerea firelor de păr să fie mai ușoară. După epilare, pentru o experiență cât mai corectă și plăcută, ar fi bine să includem în rutină și un gel de calmare pentru piele.

Mare atenție la dimensiunea firului de păr

Daca firele de păr pe care dorești să le îndepărtezi de pe corp sunt prea scurte sau prea lungi, nu încerca să te epilezi cu ceară. Pe lângă că rezultatele nu vor fi așa cum ne așteptăm, riscăm să simțim și anumite disconforturi. În cazul în care firul de păr este prea scurt, epilarea cu ceară nu va putea fi posibilă din cauză că firul nu va putea fi smuls. Pe de altă parte, atunci când firul este mult prea lung, este recomandat să fie tuns înainte de a fi îndepărtat cu ceară, pentru ca epilarea să fie mai puțin dureroasă și cât se poate de eficientă.

Testează temperatura

Înainte de epilare trebuie să testăm întotdeauna temperatura pe care o are ceara ce urmează să o aplicăm pe piele. Daca ceara este mult prea rece va fi imposibil de intins pe întreaga suprafață de piele dorită, iar daca este fierbinte, riscăm să ne ardem pielea și să trecem prin dureri nedorite. Pentru a nu crea un astfel de disconfort se recomandă ca ceara să fie testată într-o cantitate foarte mică pe o zonă la fel de mică a piciorului.

Îndepărtează ceara corect

Pentru o epilare cât mai eficientă, ceara trebuie atât aplicată, cât și îndepărtată de pe piele într-un anumit mod. Ceara trebuie aplicată întotdeauna în direcția creșterii firului de păr, deoarece aceasta se va lipi mult mai bine de piele. După ce a fost aplicată ceara corect, va trebui să lipim banda epilatoare de ceară și să o presăm tot în direcția creșterii firului de păr. Foarte important și de luat în calcul este să ținem pielea întinsă atunci când iîndepărtăm banda pentru a nu risca ca smulgerea să fie agresivă cu pielea noastră. Banda de epilat trebuie îndepărtată în direcția inversă a creșterii firului de păr, foarte rapid și în același timp să nu fie ridicată prea mult în sus.

După întreaga procedură de epilare și pentru un confort în plus putem folosi un ulei de bebeluși care să ne hidrateze piele și care să fie de ajutor în îndepărtarea resturilor de ceară rămasă pe piele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân