Măști de păr cu dovleac – Nutrientul iubit de orice tip de păr

Pe lângă toate bunătățurile pe care le putem face cu ajutorul dovleacului, acesta mai poate fi utilizat în prepararea unor măști de păr care ne pot readuce părul la viață.
  • Publicat:
Măști de păr cu dovleac – Nutrientul iubit de orice tip de păr
Foto: shutterstock / Măști de păr cu dovleac – Nutrientul iubit de orice tip de păr

Sezonul rece este deseori asociat cu mirosul de dovleac ce nu lipsește din casele oamenilor. Pe lângă toate bunătățurile pe care le putem face cu ajutorul dovleacului, acesta mai poate fi utilizat în prepararea unor măști de păr care ne pot readuce părul la viață și mai mult de atât, pot stimula creșterea firului de păr datorită proprietăților pe care le are în componența sa. Dovleacul este o legumă bogată în potasiu, vitamina A și E, foarte benefice pentru părului uscat.

Mască benefică pentru părul uscat

Încă un motiv care să te facă să nu ignori beneficiile pe care dovleacul le aduce părului tău este masca cu miez de dovleac, iaurt și ulei de măsline. Se vor amesteca toate cele trei ingrediente (miezul de dovleac, o cana de iaurt și o jumătate de cană de ulei de măsline), urmând ca toată compoziția să fie aplicată pe părul uscat. Părul se înfășoară într-un prosop, iar timpul de acționare al măștii este de aproximativ 30 de minute. În final masca se va îndepărta prin spălarea părului cu șamponul obișnuit și balsam.

Mască benefică pentru părul deteriorat

Atunci când părul tău suferă din cauza agresiunilor la care este supus (folosirea în exces a produselor de stilizare și utilizarea îndelungată a uscătorului de păr sau a ondulatorului), nu e de mirare că începe să-și piardă din strălucire, iar cu timpul ajunge să se deterioreze vizibil. Pentru recăpătarea strălucirii și pentru a-l ajuta să-și revină la normal este esențial ca acesta să fie ajutat. O mască de ajutor în rezolvarea acestor probleme include două căni de dovleac fiert, o lingură de miere de albine și o lingură de ulei de cocos. Toate cele trei ingrediente amestecate se vor aplica pe păr printr-o acoperire uniformă de la rădăcină până la vârfuri, urmând ca mai apoi să fie masat scalpul. Această mască se va lăsa să acționeze timp de 20 de minute, iar în final se va clăti părul și spăla cu șampon.

Măști de păr cu dovleac: mască ce stimulează creșterea rapidă a părului

Masca care ajută părul să crească rapid are la bază trei uleiuri, printre care uleiul de dovleac, uleiul de mentă și cel de muștar. Uleiul de dovleac conține o cantitate mare de zinc și este considerat a fi una dintre principalele minerale ce contribuie la sănătatea părului. Pentru prepararea măștii de păr este nevoie de o lingură de ulei din semințe de dovleac și o lingură de ulei de muștar care se vor amesteca într-un vas de sticlă și se vor încălzi într-o baie de apă, urmând ca mai apoi să se adauge între 5 și 8 picături de uleiul esențial de mentă peste amestecul încălzit. Întreaga compoziție se va aplica pe scalp înainte ca părul să fie spălat și se va ține izolată. Este recomandat ca mască să rămână pe păr cel puțin o oră, dar dacă este posibil, se poate lăsa să acționeze chiar întreaga noapte. În final, masca se va îndepărta prin șamponare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân