Măști cu dovleac: beneficii pentru ten și rețete

Iată câteva rețete de măști cu dovleac ce te vor ajuta să redai tenului tău echilibrul de care are nevoie în funcție de problemele specifice cu care se confruntă!
  • Publicat:
Măști cu dovleac: beneficii pentru ten și rețete
Foto: shutterstock / Măști cu dovleac: beneficii pentru ten și rețete

Dovleacul, planta plină de proprietăți, poate oferi tenului nostru rezultate excelente în tratarea problemelor. Este dovedit faptul că vitamina A, găsită în dovleac, camează și catifelează pielea, vitamina C are acțiune antioxidantă și conferă o protecție impotriva îmbătrânirii pielii, iar vitamina din grupa B-urilor stimulează reînoirea celulelor de la nivelul pielii alături de vitamina E și K. Iată câteva rețete de măști cu dovleac ce te vor ajuta să redai tenului tău echilibrul de care are nevoie în funcție de problemele specifice cu care se confruntă!

  1. Măști cu dovleac şi smântână pentru o piele uscată

Este de reținut faptul că dovleacul, în prepararea unei măști de față, trebuie puțin fiert și amestecat în blender până când obținem un piure fin. Pentru persoanele cu tenul uscat se recomandă:

  • O lingură de pastă de dovleac
  • O lingură de smântână
  • O linguriță de miere

Produsul final, rezultat în urma amestecului obținut a celor trei ingrediente, se aplică pe tenul abia curățat și umed. Aceată mască trebuie păstrată pe față timp de 10 minute, iar apoi îndepărtată cu puțină apă calduță.

  1. Mască de faţă cu dovleac şi lămâie pentru pielea grasă

Îngredientele pentru această mască se vor amesteca într-un recipient astfel:

  • O lingură pastă de dovleac
  • O lingură de suc de lămâie
  • Zahăr brun

Lămâia este de mare ajutor în reglarea pH-ului de la nivelul pielii și conferă o mai bună circulație. În plus, zahărul brun este adăugat în compoziția măștii pentru a obține un scrub. Acesta se va aplica pe față și se va curăța întrega suprafață a acesteia prin mișcări circulare și blânde. După 15 minute, masca trebuie îndepărtată cu apă calduță.

  1. Macă de față cu dovleac care te scapă de acnee

Piureul de dovleac se poate combina de data aceasta cu un albuș de ou. Se amesteca puternic compoziția până când aceasta se omogenizează complet. Aplicăm masca pe întreaga suprafață a tenului, exceptând ochii și gura. Timpul de acționare al acestei măști trebuie să fie până în momentul în care se va usca în totalitate pe tenul nostru. Masca se îndepărtează tot prin spălarea feței cu apă călduță. Albușul de ou din această mască conferă o bună reglare a excesului de sebum și blochează apariția coșurilor. În cazul în care pielea noastă este mai ternă, putem folosi în plus o lingură de lapte peste compoziția măștii pentru ca rezultatul final să ne oferă un plus de luminozitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân