Extractul de caviar – beneficiile aduse tenului

Înainte de a aduce în prim-plan beneficiile principale ale caviarului pentru piele, este important de știut ce conține cu adevărat extractul de caviar.
  • Publicat:
Extractul de caviar – beneficiile aduse tenului
Foto: shutterstock / Extractul de caviar – beneficiile aduse tenului

De cele mai multe ori caviarul este cunoscut drept acea delicatesă gustoasă și costisitoare, însă acesta oferă foarte multe beneficii pentru frumusețea tenului nostru precum efect anti-îmbătrânire sau hidratare intensă pielii. Iată ce beneficii are extractul de caviar pentru piele.

Ce este extractul de caviar?

Înainte de a aduce în prim-plan beneficiile principale ale caviarului pentru piele, este important de știut ce conține cu adevărat extractul de caviar. Conținutul extractului de caviar include fosfolipide, colagen, oligoelemente, acizi grași, proteine, fosfor, fosfoproteine și substanțe metalice.

Ce beneficii are asupra tenului?

Află care sunt beneficiile extractului de caviar pentru ten.

  1. Estompează îmbătrânirea tenului

Datorită antioxidanților prezenți în extractul de caviar, acesta este de mare ajutor în protejarea pielii împotriva razelor solare și previne descopunerea colagenului si a elastinei. Extracul de caviar este o sursă bogată în proteine, aminoacizi, minerale și vitamine, o combinație de ingrediente excelentă pentru a ajuta celulele pielii să funcționeze optim și să prevină această acțiune de îmbătrânire a pielii. Datorită pătrunderii sale rapide în piele, extractul de caviar acționează pentru a îmbunătăți procesele de reînnoire și regenerare a pielii, crește producția de colagen și elastină din interiorul celulelor și oferă protecție deplină.

  1. Oferă hidratare pielii

Datorită conținutului bogat în acizi grași precum omega 3 și omega 6, extractul de caviar oferă hidratarea necesară de care orice piele are nevoie pentru un aspect mai strălucitor și mai tânăr. În mod semnificativ, și fosfolipidele din caviar duc la hidratare profundă. Caviarul tratează pielea uscată și o previne de la aspectul neplăcut de piele ternă. Caviarul mai joacă un rol important în menținerea apei în stratul exterior al pielii, acționând ca o barieră împotriva deshidratării. În special după spălarea feței, se recomandă aplicarea unei creme sau a unei măști ce conține extract de caviar, deoarece pielea are încă un strat de umiditate pe ea. De asemenea, crema hidratantă care conține extract de caviar poate fi folosită drept fond de ten protector pentru machiaj.

  1. Întinerește pielea

Este foarte suprinzător faptul că structura celulară a caviarului este destul de asemănătoare cu cea a oamenilor. Din această cauză, extractul de caviar ajută la accelerarea procesului de întinerire a pielii. Conținutul bogat în zinc din caviar îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar și ajută totodată la regenerarea celulară. Omega 3 și Omega 6 regenerează pielea prin stimularea producției de colagen și ajută la reducerea proteinelor care cauzează îmbătrânirea. Mai mult de atât, fosfoproteinele și aminoacizii sunt componente esențiale ale dezvoltării celulelor pielii, iar elementele metalice furnizează  nutrienți pentru a hrăni celulele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân