Îmbătrânirea pielii din zona gâtului: prevenție și metode de tratament

Chiar și cu rutina tradițională de îngrijire este posibil să întâmpini dificultăți. Iată ce este de făcut pentru a preveni îmbătrânirea pielii din zona gâtului.
  • Publicat:
Îmbătrânirea pielii din zona gâtului: prevenție și metode de tratament
Foto: shutterstock

Ți-ai pus la punct rutina de îngrijire a tenului, ai obținut un aspect vibrant și luminos, dar uiți că pielea gâtului este extrem de sensibilă și predispusă îmbătrânirii. Riduri, piele lăsată, acestea sunt câteva dintre semnele pe care le putem observa în zona gâtului și care ne pot da bătăi mari de cap. Chiar și cu rutina tradițională de îngrijire este posibil să întâmpini dificultăți. Iată ce este de făcut pentru a preveni îmbătrânirea pielii din zona gâtului.

De ce semnele de îmbătrânire apar mai repede în zona gâtului?

Deși fața și gâtul sunt conectate, îmbătrânirea gâtului este diferită și unică, în primul rând pentru că pielea în acea zonă este extrem de subțire și se poate deteriora rapid din cauza expunerii la soare. Să nu uităm că ne mișcăm extrem de mult gâtul, iar toate aceste mișcări reprezintă și ele factori care produc schimbări la nivelul pielii. ste normal ca elasticitatea pielii și colagenul să scadă în timp, ceea ce duce la apariția ridurilor și pielii lăsate, aspect vizibil începând cu vârsta de 20 de ani, în special din cauza expunerii la soare, poluanți și fumat.

Îmbătrânirea pielii din zona gâtului: cum o prevenim?

Cea mai bună soluție este să începi să tratezi înainte ca problemele de acest gen să apară. Este mai ușor să previi decât să repari sau să rejuvenezi.

Protecția solară, un must-have

Protecția solară este principala recomandare a experților din industria frumuseții. Expunerea la soare îmbătrânește orice zonă a corpului și, cum fața este cel mai expusă, se recomandă aplicarea zilnică a factorului de protecție atât pe față, cât și pe gât.

Creme care previn îmbătrânirea pielii din zona gâtului

Antioxidanții precum vitamina C și vitamina E ajută la reducerea deteriorării produse de razele soarelui și poluare. Pentru a stimula colagenul, cremele cu retinoizi sunt necesare. De asemenea, dieta joacă și ea un rol important, la fel și fluctuațiile în greutate care contribuie la laxitatea pielii.

Cele mai bune tratamente pentru ridurile din zona gâtului

Dacă te confrunți cu riduri în zona gâtului sau cu piele lăsată ai următoarele opțiuni:

  • Ultraterapie- se folosesc ultrasunete care penetrează straturile pielii pe care cremele nu le pot stimula
  • Tratamentele cu laser- îmbunătățesc textura pielii
  • Microneedling și radiofrecvență- stimulează colagenul și elasticitatea pielii
  • Injectabilele- fillerele dermale acționează asupra liniilor fine și oferă volum pielii.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament