Cafeaua – benefică pentru pielea și părul nostru

Cafeina, găsită în cafeaua de dimineață, este cel mai la îndemână remediu pentru a începe ziua cu energia mult dorită.
  • Publicat:
Cafeaua – benefică pentru pielea și părul nostru
Foto: shutterstock / Cafeaua – benefică pentru pielea și părul nostru

Cafeina, găsită în cafeaua de dimineață, este cel mai la îndemână remediu pentru a începe ziua cu energia mult dorită. Preparată în funcție de preferințele fiecăruia, cafeaua ne încântă diminețile și pentru multi oameni, datorită ei, ridicatul din pat devine mai ușor.

Cafeaua: ce beneficii are pentru piele și păr

Conform specialiștilor, boabele de cafea și implicit cafeaua obținută în urma fierberii sau infuziei lor, conțin numeroase substanțe antioxidante, vitamine și alți nutrienți benefice pentru piele și păr. Fie că vorbim despre produse naturale obținute în casă, fie de produsele cosmetice acreditate, extractul de cafea este folosit în întreaga lume datorită numeroaselor sale beneficii precum:

  • Estompează cearcănele din jurul ochilor
  • Crește nivelul de colagen și reduce îmbătrânirea prematură a pielii
  • Protejează împotriva razelor UV
  • Rezultate eficiente împotriva acneei
  • Bun remediu împotriva celulitei și stimulează circulația sângelui de la nivelul pielii
  • Reglează nivelul pH-ului și implicit îmbunătățește sănătatea părului și stimulează creșterea acestuia

Ar fi păcat să nu profităm de beneficiile pe care cafeaua le are, mai ales că aceasta ne este mereu la îndemână. Iată câteva tratamente naturale pe bază de cafea și ușor de pregătit acasă:

  1. Pentru cearcănele de sub ochi sau în cazul ochilor umflați se recomandă folosirea zațului de cafea sau comprese cu cafea rece, timp de 5-10 minute direct pe conturul ochilor.
  2. Pentru exfolierea tenului și pentru un ten cât mai catifelat și ferm, tot zațul de cafea este de ajutorul. În combinație cu zațul, uleiul de avocado plus extractul de nucă de cocos și extractul de vanilie se poate obține o cremă exfoliantă naturală pentru ten.
  3. Pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața tenului, înlăturarea sebumului și estomparea ridurilor se recomandă gomajul de cafea. Gomajul de cafea poate fi obținut prin amestecarea unei jumătăți de ceașcă de zaț cu un sfert de ceașcă de ulei de sâmburi de struguri sau argan. Compoziția obținută se va aplica pe tenul curat și se va lăsa să acționeze timp de 30 de minute.
  4. Pentru un ten luminos și lipsit de pete se recomandă o mască ce cuprinde ingrediente precum: două linguri de cafea măcinată fin, o lingură și jumătate de miere și două linguri de iaurt. Întreaga compoziție se aplică pe față și se va clăti după jumătate de oră.
  5. Pentru intensificarea culorii părului, tratamentul pe bază de cafea este de mare ajutor. După rutina normală de spălare a părului se aplică câteva căni de cafea ceva mai concentrată și se lasă să acționeze timp de 30-45 de minute.
  6. Pentru menținerea sănătoasă a părului se recomandă folosirea zațului de cafea alături de o lingură de ulei de ricin ușor încălzit pentru a masa întregul scalp. După această procedură se va îndepărta masca prin șamponare și se va hidrata părul cu un balsam.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân