Cheratina în tratamentele de înfrumusețare ale părului

Dacă ești în căutarea unui păr cât mai drept și strălucitor, atunci tratamentul cu cheratina este cea mai bună soluție la care să recurgi.
  • Publicat:
Cheratina în tratamentele de înfrumusețare ale părului
Foto: shutterstock / Cheratina în tratamentele de înfrumusețare ale părului

Dacă ești în căutarea unui păr cât mai drept și strălucitor, atunci tratamentul cu cheratina este cea mai bună soluție la care să recurgi. În cazul în care te gândești să încerci tratamentul cu cheratină, iată câteva detalii care îți vor fi de folos.

Ce este cheratina?

Este o proteină fibroasă și dură care se găsește natural în părul nostru și care este de mare ajutor în întărirea unghiilor și a firelor de păr. Pe lângă tratamentele pentru păr, cheratina se folosește și se regăsește în diverse suplimente alimentare.

Cum funcționează?

Tratamentele cu cheratină se găsesc în saloanele de înfrumusețare. De cele mai multe ori, stilistul aplică produsul din cheratină pe întreaga suprafață a părului, îl secționează și întinde fiecare secțiune de păr cu ajutorul unei plăci de păr încinse, astfel încât întregul produs să se impregneze în firul de păr. Întregul proces durează aproximativ 90 de minute, în funcție de lungimea și desitatea părului.

Cât persistă rezultatele în urma tratamentului?

În cele mai multe cazuri, tratamentul cu cheratină oferă rezultatele mult dorite pentru o perioadă de 3 și până la 5 luni de zile. Rezultatele persistă în funcție de cât de des este spălat părul și de șamponul folosit.

Tratamentul cu cheratină și tipul de păr

Cheratina nu este pentru toate tipurile de păr. Dacă părul este decolorat, acest tip de tratament nu este recomandat. În cazul în care părul este în mod natural creț sau ondulat, stilistul va recomanda folosirea tratamentul de netezire pentru păr sau bine cunoscutul tratament cu cheratină. Cu cât părul este mai deteriorat, cu atât cheratina va avea mai multe rezultate asupra lui.

Beneficiile cheratinei

Principalele beneficii ale cheratinei sunt următoarele:

Efecte adverse ale cheratinei

Tratamentul cu cheratină nu prezintă efecte adverse dacă este executat de către un specialist. Însă, în cazul unor astfel de apariții, putem observa:

  • Poate apărea acnee sau erupția cutanate din cauza mirosului de formaldehidră ce se găsește în tratament
  • Formaldehidra, găsită în tratamentele cu cheratină poate avea efecte cancerigente
  • Poate cauza modificări permanente ale firului de păr și implicit deteriorează permanent cheratina din firele de păr

Este esențial ca efectele secundare să fie aduse la cunoștință pentru a ajuta oamenii să decidă dacă tratamentul este sau nu o ideea bună și benefică pentru ei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân