Ruperea părului: cauze care te pot îngrijora

Află că ruperea părului este produsă de doi factori majori: chimici și mecanici. Totodată, putem aminti și de deficitul de nutrienți și textura firului de păr.
  • Publicat:
Ruperea părului: cauze care te pot îngrijora
Ruperea părului: cauze care te pot îngrijora

Unul dintre obiceiurile zilnice pe care le avem asupra părului este să-l periem, însă îngrijorător este momentul în care observăm cât de multe fire rămân pe perie, fie ele rupte sau căzute. Cu siguranță ți s-a întâmplat să observi chiar și pe haine vârfuri rupte și să nu știi motivul din spatele acestui proces. Află că ruperea părului este produsă de doi factori majori: chimici și mecanici.

Ruperea părului, coșmarul femeilor

Deteriorarea chimică

Deteriorarea chimică apare în momentul în care firul de păr este supraprocesat, fie el acasă sau la salon. Când te vopsești în exces, mai exact prea des, sau când lași vopseaua să acționeze pentru mai mult timp, aceasta poate deveni agresivă cu firul de păr. În salon însă, lucrurile stau altfel, deoarece hairstilistul este mult mai atent la timpul de așteptare, produsele pe care le folosește, ba chiar îți și verifică starea părului. Chiar și cu toată această atenție, din cauza decolorării, firul de păr poate ceda.

Bineînțeles, nu doar vopseaua de păr poate afecta podoaba capilară, ci și alte substanțe care se regăsesc în anumite produse sau tratamente- permanentul. Atunci când are loc acest proces, firul de păr îți pierde din forță, rezistență și cedează.

Chiar și expunerea în exces la sursele de căldură poate reprezenta o cauză, deoarece fără un spray de protecție, firul de păr se subțiază, se usucă și se rupe. Ceea ce ne îndreaptă către deteriorarea mecanică.

Deteriorarea mecanică

Aceasta este rezultatul care apare în urma folosirii zilnice a instrumentelor de styling precum uscător de păr, ondulator, placă sau bigudiuri cu sursă de căldură. De asemenea, mai poate apărea în momentul în care pui tensiune asupra firului de păr, mai exact când îl porți prins în coadă sau împletituri, situații cu care e confruntă în special sportivele și adolescentele.

Vinovați pentru ruperea părului pot fi:

Textura firului de păr- chiar și persoanele cu păr natural se pot confrunta cu ruperea părului atunci când vorbim de un fir de păr fragil și delicat. Tocmai de aceea este ideal să ai o rutină de îngrijire a părului bine pusă la punct.

Deficitul de nutrienți- dacă nu apelezi la procedurile chimice sau nu folosești produsele de styling, dar te confrunți cu ruperea părului, îți recomand să faci o vizită la cabinetul medicului pentru câteva analize de sânge. Cel mai probabil este vorba de un deficit de fier, vitamina A sau D care duc la ruperea și subțierea părului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”