Dieta care ajută la producţia de keratină în corp

Iată ce să mănânci pentru a creşte producţia de keratină din corp.
  • Publicat:
Dieta care ajută la producţia de keratină în corp
FOTO: shutterstock / Dieta care ajută la producţia de keratină în corp

Keratina este un tip de proteină care se regăseşte în păr, piele şi unghii. Este extrem de importantă pentru structura pielii, sprijină vindecarea rănilor şi menţine unghiile şi părul sănătoase. Suplimentele cu keratină ajută la prevenirea căderii părului, ajută la creşterea rapidă şi sănătoasă a unghiilor şi îmbunătăţeşte vizibil textura pielii. Cu toate astea, există numeroase alimente care pot ajuta organismul să capete keratina şi, aşa cum bine ştim, alimentaţia joacă un rol important în mult mai multe cazuri.

Alimente care ajută la producţia de keratină în corp

Ouăle. Consumul de ouă duce la accelerarea producţiei de keratină în mod natural. De fapt, sunt o sursă ideală de biotină, un nutrient esenţial implicat în crearea producţiei de keratină. Un singur ou conţine 10mg de kertină sau 33% din necesarul zilnic recomandat.

Ceapa. Ceapa nu este minunată doar pentru gustul pe care îl oferă preparatelor, ci şi pentru că ajută în producţia de keratină. Această legumă este bogată în N-acetylcysteine, un antioxidant pe care organismul în transformă într-un aminoacid numit L-cisteină, un compus al keratinei. De asemenea, ceapa este o sursă ideală de acid folic, un micronutrient esenţial pentru menţinerea foliculilor de păr sănătoşi.

Somon. Somonul este bogat în proteine, iar 85g de somon conţin 17g de proteină. Totodată este o sursă excelentă de biotină, un al nutrient cheie care sprijină producţia de keratină. Somonul este bogat în acizi graşi omega-3 care îmbunătăţeşte creşterea părului şi densitatea lui şi protejează împotriva căderii părului.

Cartofi dulci. Cartofii dulci se numără printre sursele excelente care ajută la producţia de keratină. Conţin vitamina A, care este esenţială pentru sănătatea pielii şi părului.

Seminţe de floarea soarelui. Seminţele de floarea soarelui sunt surse ideale atât de biotină, cât şi de proteine, ambele necesare pentru producţia de keratină. 35g de seminţe de floarea soarelui oferă 7g de proteină şi 2.6mg de biotină, adică 9% din necesarul zilnic recomandat. Mai mult, conţin numeroşi micronutrienţi precum vitamina E, cupru, seleniu şi acid pantotenic.

Mango. Originar din Asia de Sud, mango este un fruct cu extra nutrienţi care nu trebuie să lipsească din dietă. Acest fruct tropical este bogat în vitamina A, vitamina C şi acid folic.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân