Uleiul de rozmarin: cum ajută la creșterea părului?

Uleiul de rozmarin este un ulei esențial cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Există chiar și câteva cercetări care vorbesc despre efectele sale asupra creșterii părului.
  • Publicat:
Uleiul de rozmarin: cum ajută la creșterea părului?
Foto: pexels

Să ai un păr subțire și rar nu este tocmai plăcut și parcă odată ce observi asta la el, nu mai poți vedea altceva. Asta ne face să căutăm produse cu formule care să ne facă părul să crească și să se îndesească, dar din fericire, există ingrediente naturale care ne pot ajuta în acest sens. Uleiul de rozmarin este unul dintre ele și, atât internauții, cât și cercetătorii susțin că acest tip de ulei joacă un rol important în creșterea părului.

Cum ajută uleiul de rozmarin la creșterea părului?

Uleiul de rozmarin este un ulei esențial cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Există chiar și câteva cercetări care vorbesc despre efectele sale asupra creșterii părului. De exemplu, un studiu din 2015 publicat în jurnalul SkinMED arată că pentru un eșantion de 100 de persoane cu alopecie androgenică, împărțit în două grupuri, primul grup a aplicat uleiul de rozmarin pe scalp pe o perioadă de șase luni, iar cel de-al doilea a aplicat două procente de tratament cu minoxidil (un ingredient comun în ingredientele pentru căderea părului) pe aceeași perioadă de timp. După cele șase luni, cele două tratamente au funcționat similar. Ambele grupuri s-au ales cu un păr mai bogat, fără diferențe. Comparativ cu minoxidilul, uleiul de rozmarin are un avantaj: acela că nu vine la pachet cu efecte adverse. Deși ambele grupe au raportat mâncărimi la nivelul scalpului, acestea au fost mai frecvente în rândul persoanelor care foloseau minoxidil.

Efecte adverse?

Dacă ai un scalp mai sensibil cel mai probabil vei observa apariția mâncărimilor. Uleiurile nu sunt întotdeauna indicate în cazul persoanelor care se confruntă cu iritații la nivelul scalpului sau mătreață. Înainte de toate, trebuie să faci o vizită la medicul dermatolog pentru a nu înrăutăți problemele scalpului.

Cum să folosești uleiul de rozmarin

Acest tip de ulei de aplică imediat după ce ai spălat părul. De exemplu, dacă îți speli părul de două ori pe săptămână, îl vei folosi de două ori pe săptămână. Lasă-l să acționeze pe scalp cel puțin 10 minute apoi îl poți clăti dacă nu vrei ca părul să aibă un aspect uleios sau poți sări peste acest pas. Aplică 5 picături de ulei de rozmarin direct pe scalp sau adaugă cele cinci picături în șamponul pe care-l folosești sau alte produse pe care le folosești pentru masarea scalpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Genele false: cum să le cureți corect
Genele false: cum să le cureți corect
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân