Tratament pentru vergeturi roșii sau albe: creme, dietă, exerciţii, laser

27.09.2020
Tratament pentru vergeturi roșii sau albe: creme, dietă, exerciţii, laser

Care este cel mai eficient tratament pentru vergeturi? Ei bine, niciun tratament nu poate elimina vergeturile în totalitate, dar există o varietate de metode disponibile, în special cu laser, care pot ajuta la îmbunătăţirea aspectului vergeturilor. 

Aceste tratamente pot diminua vergeturile roșii sau albe, pot îmbunătăţi textura pielii, dar, veşti proaste, nu există încă un tratament anti-vergeturi care să le poată elimina şi scoate definitiv.

Sunt necesare o serie de tratamente pentru a obţine cele mai bune rezultate, iar acestea variază în funcţie de gradul de evoluție a vergeturilor. Să vedem ce soluţii avem la îndemână pentru a scăpa de inesteticele vergeturi!

Tratament pentru vergeturi roșii cu laser

Atunci când vergeturile sunt încă de culoare roşie, laserele pot fi foarte eficiente în reducerea aspectului de roşeaţă şi oprirea inflamării. Laserul Pulse-dye este cel mai potrivit tratament în cazul acestor vergeturi. Laserele induc o creştere de colagen şi astfel se dezvoltă elastina, care îmbunătăţeşte aspectul pielii.

Terapia cu laser fracţionată pentru vergeturi albe

Cel mai recent tratament pentru aceste tipuri de vergeturi este terapia cu laser fracţionată. În general, rezultatele sunt obţinute rapid, însă există unele și riscuri, anumite persoane nefiind receptive la terapie. Astfel, este posibilă o hiperpigmentare postinflamatorie la persoanele care au ten de culoare mai închisă şi poate dura o perioadă până ca aceasta să dispară. Această tehnologie laser creează un număr de leziuni verticale pe pielea pacientului în zonele tratate care într-un final se vor vindeca.

Tratamentul cu laser pentru vergeturi nu este dureros, dar sunt persoane care pot fi mult mai sensibile la durere, iar acestora li se va părea mai dificil de suportat.

Recuperarea după tratamentul cu laser nu este în general de lungă durată şi implică roşeaţă şi inflamare pentru doar câteva zile.

Tratament preventiv pentru vergeturi – 5 reguli de aur

Prevenirea vergeturilor este mult mai uşoară decât eliminarea acestora. Iată câteva sfaturi:

  • Menţineţi o dietă echilibrată

Una dintre cel mai bune metode de a ţine la distanţă vergeturile este de avea o dietă echilibrată. Acest lucru înseamnă consumul adecvat de proteine, vitamine, glucide, precum şi minerale. Amintiţi-vă că unul dintre motivele pentru care iau naştere vergeturile este creşterea rapidă în greutate. Este necesar să vă menţineţi greutatea sub control.

  • Hidratarea

Consumul de apă vă ajută să vă menţineţi pielea hidratată, flexibilă, iar riscul să aveţi parte de vergeturi este mult mai mic. Deshidratarea poate determina moartea celulelor pielii, iar şansele ca stratul dermic să se rupă sunt mai mari.

  • Utilizarea de creme hidratante

Utilizarea de creme hidratante în anumite părţi ale corpului, care sunt predispuse apariţiei vergeturilor, va fi de ajutor în prevenirea acestora. Zonele cel mai sensibile sunt abdomenul şi coapsele, acestea necesitând hidratare regulată. Masarea acestor zone pentru a stimula circulaţia sângelui este o o decizie înţeleaptă.

  • Utilizarea de creme pentru vergeturi

Acestea nu trebuie aplicate doar în momentul în care vergeturile au apărut. Ele sunt utile şi pentru prevenirea acestora. Untul de cacao, uleiul de emu, untul de shea, uleiul de jojoba sunt eficiente pentru hidratarea zonelor sensibile şi pentru pregătirea pielii de expansiune.

  • Exerciţii regulate

Acestea sunt foarte importante în prevenirea vergeturilor. Trebuie să efectuaţi exerciţii uşoare, cum ar fi mersul pe jos sau activităţi cu impact scăzut asupra corpului, cum este aerobicul de exemplu. Exerciţiile vă vor ajuta să vă păstraţi greutatea optimă şi să fiţi active. Prin exerciţii regulate, veţi fi mai sănătoase, sângele circulă în mod eficient în corp, iar pielea este mult mai elastică şi are un aspect sănătos.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cum se desfășoară un implant de fese
Cum se desfășoară un implant de fese
Cel mai nou articol Video:
Dr. Gina Chiriac, psihoterapeut: tehnici de a ne respecta promisiunile față de noi înșine