Total beauty in trei pasi

Pentru a ne pastra frumusetea, trebuie in primul rand sa ne iubim propriul corp. Pasul doi consta in evitarea obiceiurilor nesanatoase, care se intorc impotriva sanatatii si frumusetii, cum ar fi fumatul, alcoolul etc. Sportul si miscarea trebuie sa faca
  • Publicat:
Total beauty in trei pasi
Total beauty in trei pasi

De regula iarna si vara, pielea corpului sufera diverse modificari. Principalele pericole pe care le putem corecta cu terapii locale sunt deshidratarea, pierderea tonusului si stralucirii, patarea pielii. Pentru impiedicarea instalarii ridurilor, medicii recomanda terapii de eliminare a straturilor de celule moarte atat prin gomaj, exfoliere, peeling, cat si prin proceduri mecanice, mai agresive, cum ar fi dermabraziunea.  
Gomajul si exfolierea
O data pe saptamana, dupa 15-20 minute de umezire a pielii, se aplica uniform, pe portiuni mici, crema de gomaj. Este o procedura necesara daca vrem sa ne pastram pielea fetei tanara si curata. Prin aceasta procedura se indeparteaza celulele moarte, in principal, cele care dau aspectul tern al tenului si care sufoca celulele nou formate prin impiedicarea hidratarii. Cremele de gomaj pot contine acizi din fructe sau extracte din plante. Prin gomaj se indeparteaza stratul cornos de la suprafata epidermei, dizolvand liantul care tine celulele impreuna si astfel se elimina celulele moarte. De asemenea, procedura elimina si excesul de sebum, petele inchise la culoare, stimuleaza productia de elastina si colagen. In concluzie, ridurile fine dispar, iar pielea devine mai fina, mai catifelata si luminoasa. Folosita periodic (saptamanal, de exemplu) in cure de 4-6 saptamani, exfolierea usoara cu acizi din fructe poate preveni imbatranirea pielii, elimina petele sau diversele impuritati. Atentie! Trebuie evitata asocierea acestei terapii cu cea cu vitamina A, retinol, izotrexin sau alti exfolianti foarte puternici. Exfolierea este contraindicata tenurilor cu eczeme sau alte probleme acute.

Terapii de hidratare (anti-deshidratare)
Pentru recapatarea unui ten luminos si catifelat, se aplica, in functie de tipul de ten, dupa exfoliere, creme hidratante, emoliente si hranitoare. Aplicarea trebuie facuta minim de doua ori pe zi (dimineata si inainte de culcare), dar si in timpul zilei inainte de a aplica fondul de ten si alte produse de machiaj. Aceasta este o regula valabila pentru fiecare zi a vietii si trebuie sa devina un reflex necesar mentinerii sanatatii si tineretii pielii. Hidratarea corecta este o arma perfecta contra stresului cauzat de poluare, produs de detergentii din demachiant si sapun, gomaj, peeling-uri. Printr-o hidratare eficienta se creeaza practic un film invizibil si impermeabil. De aceea, se recomanda ca, inainte de aplicarea cremei, pielea sa fie bine umezita cu apa plata sau minerala, pentru a deschide perfect porii si a stimula receptivitatea celulelor din epiderma. Pe suprafata umectata, se aplica crema hidratanta si cu un servetel igienic se elimina excesul.

Mezoterapia
Aceasta terapie a devenit de mare succes si in cabinetele de estetica de la noi, datorita capacitatii de a reda aproape instantaneu pacientelor frumusetea si stralucirea tenului. Cele mai solicitate proceduri au in vedere redarea luminozitatii, umplerea ridurilor fine, eliminarea cearcanelor, reducerea grasimilor de pe corp, combaterea celulitei si remodelarea corporala. La nivelul pielii capului, mezoterapia stimuleaza cresterea firului de par. Pentru fata, procedura poarta numele de mezolifting. Combinat si cu microdermabraziunea, mezoliftingul are efecte miraculoase, de regenerare si revitalizare a tenului, reusind sa estompeze si cuperoza sau eventuale venectazii. Unii specialisti recomanda mezoterapia saptamanal sau o data la doua saptamani, à la longue, ca principala terapie locala anti-ageing. Altii opteaza pentru administrarea terapiei initial mai des, dar nu la mai putin de sapte zile, dupa care o data la luna, in functie de concentratia substantelor si de reactivitatea organsimului.

Frumusetea vine din… mancare
Mancam, deci… suntem frumoase! Pentru ca stim sa transformam in favoarea sanatatii si frumusetii aportul energetic, mineral, vitaminic pe care il aduc alimentele. In primul rand, avem nevoie de antioxidanti, alimente bogate in vitamina C, betacaroten, carotenoide si flavonide, polifenoli si minerale diverse. Adica de legume, fructe, peste, cereale si seminte.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tratamente pentru unghii
Tratamente pentru unghii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân