10 metode prin care scapi de petele de vopsea de păr de pe piele

Descoperă 10 soluții naturale pentru a scăpa de petele de vopsea de pe piele. Bicarbonatul de sodiu este doar una dintre ele.
  • Publicat:
  • Actualizat:
10 metode prin care scapi de petele de vopsea de păr de pe piele
Sursa foto: Shutterstock

Una dintre părţile neplăcute ale vopsitului părului acasă este cea a petelor care rămân pe faţă, urechi şi, uneori, pe mâini. Îți recomandăm câteva metode de îndepărtare a vopselei de păr de pe piele, dar ai grijă să nu le combini, pentru că s-ar putea să te alegi cu iritații.

Desigur, găsești în comerț soluție specială pentru îndepărtarea vopselei de păr de pe piele. Dar dacă ai uitat să cumperi sau nu ai găsit acest produs la raionul de cosmetice, nu e cazul să intri în panică. Există câteva remedii, unele mai eficiente, altele mai puțin, care te pot scoate din impas.

Reține totuși că nu trebuie să le încerci pe toate, una după alta. E posibil să dezvolți eczeme care provoacă roșeață, mâncărimi și usturime. Iată ce variante ai la îndemână!

Soluții pentru a scăpa de petele de vopsea de pe piele

Pentru a evita petele de vopsea pe piele, aplică în jurul liniei părului vaselină sau balsam de păr. Aceste tipuri de produse conţin substanţe uleioase care împiedică pătarea pielii cu vopsea de păr.

Deşi pare să nu funcţioneze pentru toată lumea, pasta de dinţi este un pas cu care ai putea să începi pentru că, de obicei, nu irită pielea. Freacă uşor zona, de preferat cu o pastă care conţine granule, şi clăteşte cu apă rece.

Bicarbonatul de sodiu sau sucul de lămâie poate fi o altă modalitate de a îndepărta petele. De asemenea, le poţi mixa. Bicarbonatul are efect de scrub, iar sucul de lămâie – de albire. Clăteşte cu apă călduţă.

Îmbibă o dischetă demachiantă cu lapte şi masează zona pătată. La final, clăteşte cu apă călduţă.

Aplică ulei de bebeluşi pe pete şi lasă-l să acţioneze peste noapte. Curăţă zona a doua zi, dimineaţa.

Alcoolul este, de asemenea, util. Poţi încerca să foloseşti puţin aftershave pe o dischetă demachiantă şi să cureţi pielea.

Amestecă puţin scrum de ţigară cu apă şi foloseşte acest mix pe pată, apoi clăteşte.

Fă o pastă din tărâţe de ovăz, puţină apă şi zahăr. Aceasta acţionează ca un scrub. Nu uita să umezeşti pielea înainte de aplicare.

Vei avea succes şi dacă șterge pata de vopsea de pe piele imediat, cu un prosop umezit în apă călduţă.

Dacă nicio metodă nu funcţionează, poate că n-ar fi rău să treci pe la un salon de înfrumuseţare sau pe la supermarket şi să-ţi achiziţionezi un produs special pentru îndepărtarea petelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân