6 obiceiuri de igienă corporală pe care cel mai probabil le faci greșit și ar trebui să le stopezi chiar acum

  • Publicat:
6 obiceiuri de igienă corporală pe care cel mai probabil le faci greșit și ar trebui să le stopezi chiar acum
Sursa foto: shutterstock

Noi, femeile, ne dorim să arătăm bine și pentru asta căutăm să ne îngrijim cât mai atent. Însă, uneori facem greșeli fără a realiza cât de nocive sunt, de fapt, acestea pentru noi și corpul nostru. Chiar și simplul periaj la dinților sau exfolierea pielii pot fi dăunătoare dacă nu sunt făcute în mod corect. Iată câteva obiceiuri de igienă corporală pe care ar trebui să le reconsideri și tu de azi înainte!

6 obiceiuri de igienă corporală pe care ar trebui să le faci corect

Porți protej slipul întreaga zi

Specialiștii sunt de părere că purtarea protej slipului pe chilot nu ar trebui să depășească 3-4 ore, la acest interval fiind necesară schimbarea acestuia.

Același lucru trebuie luat aminte și-n ceea ce privește absorbantele sau tampoanele în perioada delicată a lunii. Chiar mai frecvent, avertizează unii dintre ei.

Îți exfoliezi pielea prea des

Tot conform specialiștilor, pielea se reînnoiește la 6 săptămâni, astfel că exfolierea abuzivă duce la uscăciune și iritații. Pentru a preveni acest aspect, ideal ar fi să folosești buretele exfoliant de baie odată pe săptămână.

Citește și: Exfolierea în exces: ce semne îți transmite pielea

Folosești bețișoarele de urechi

Bețișoarele de urechi trebuie folosite doar pentru a curăța partea externă a urechii: pavilionul și intrarea în canalul auditiv. Folosite intern, ele pot afecta timpanul și astfel, calitatea auzului.

Îți periezi dinții agresiv

Un studiu arată că o mai mare presiune asupra dinților sau periajul mai îndelung de 2 minute nu fac dantura mai curată. Ba dimpotrivă! Crește riscul de probleme de sănătate orală.

Citește și: Periajul dinţilor de la A la Z

Folosești săpunul antibacterian pe ten

Mai puternic nu înseamnă întotdeauna și mai bun. Săpunul dur precum cel antibacterian duce la uscarea tenului și la îndepărtarea uleiurilor hidratante ale pielii.

Citește și: Tot mai multe dovezi arată că săpunul antibacterian face mai mult rău decât bine

Uiți de exfolierea la subraț

Experții sunt de părere că și pielea subrațului trebuie exfoliată, mai ales dacă obișnuiești să folosești lama de ras pentru îndepărtarea firelor nedorite. Folosește, așadar, un burete de baie pe care aplică un scrub de corp din comerț sau unul făcut în casă din ingrediente naturale.

Fă acest lucru 1/2 ori pe săptămână.

Sursă: The Family Nation

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân