Mituri despre retinol în care să nu mai crezi

Produsele care conțin retinol sunt suficient de puternice încât să îmbunătățească calitatea pielii. Iată care sunt cele mai comune mituri.
  • Publicat:
Mituri despre retinol în care să nu mai crezi
Foto: shutterstock

Retinoizii (termenul umbrelă pentru produsele care conțin retinol) sunt suficient de puternici încât să îmbunătățească textura pielii, pigmentare și tonul cu doar câteva picături. Efectul pe care îl au asupra pielii depinde foarte mult și de formulă, motiv pentru care păreile despre retinol sunt împărțire. Iată cele mai comune mituri despre retinoizi pe care trebuie să încetezi să le mai crezi.

Mituri despre retinoizi (produsele cu retinol)

Retinoizii exfoliază pielea

Retinoizii îndepărtează celulele moarte, dar roșeața care apare este un efect advers al iritației. Din cauza peeling-ului, multe persoane renunță să mai folosească retinoizi, dar aceștia funcționează la un nivel profund și îmbunătățește producția de colagen, calitatea pielii și chiar pigmentarea.

Întodeauna aplică retinoizii pe pielea uscată

Știm că instrucțiunile de pe cutie recomandă să aștepți să aplici produsul până când aceasta este complet uscată, dar nu există dovezi științifice care să susțină acest lucru, iar pielea umedă exacerbează sensibilitatea.

Efectul se vede după patru-șase săptămâni

Am vrea noi! Timpul de așteptare pentru a vedea rezultate poate fi dublu sau chiar triplu. Multe formule promit să vezi rezultate după doar câteva săptămâni, dar este nevoie de o medie de 12 săptămâni ca acidul retinoic sa producă schimbări semnificative asupra pielii. Așadar, nu renunțați la produs atât de repede.

Nu mai aplica retinol dacă pielea se irită

Iritațiile apar atunci când adăugăm vitamina A, iar acest aspect face parte din proces. După două sau trei săptămâni de utilizare, celulele pielii se adaptează acidului retinoic și începe să tolereze ingredientul. Dacă există disconfort prelungit, atunci folosește produsul o dată pe săptămână sau schimbă-l cu o formulă mai ușoară.

Nu aplica retinoizi în jurul ochilor- pielea este prea sensibilă

Din contră, este indicat să faci acest lucru, mai ales că zona ochilor este des afectată de apariția ridurilor. Studiile arată că persoanele care aplică retinoizi în jurul ochilor se bucură de cele mai bune rezultate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân