Tratamente pentru unghii

Mainile sunt expuse constant la apa si la elemente iritante. De aceea, ele au nevoie de o ingrijire deosebita, mai ales ca acestea sunt partea cea mai vizibila a corpului nostru. Aromaterapia poate sa intareasca unghiile si sa dea sanatate mainilor.
  • Publicat:
Tratamente pentru unghii
Tratamente pentru unghii

Mainile sunt expuse constant la apa si la elemente iritante. De aceea, ele au nevoie de o ingrijire deosebita, mai ales ca acestea sunt partea cea mai vizibila a corpului nostru. Aromaterapia poate sa intareasca unghiile si sa dea sanatate mainilor. Uleiurile esentiale actioneaza ca substante nutritive asupra unghiilor facandu-le mai flexibile si mai tari.

Pentru a-ti prepara propriul tratament cu uleiuri esentiale ai nevoie de un sapun, un prosop curat, vata, o periuta de unghii, pila de unghii si ulei esential.

Ulei pentru masajul unghiilor
• 1 lingura de ulei de migdale sau o crema de maini fara miros
• 5 picaturi de ulei de vitamina E (poti folosi continutul unei capsule)
• 8 picaturi de ulei esential, dintre care 2 picaturi de ulei de lamaie, 2 picaturi de ulei de lavanda si 2 picaturi de ulei de patchouli.    

Amesteca toate ingredientele si aplica-le astfel:
• Spala-te pe maini cu sapun si cu periuta speciala.
• Inmoaie-ti mainile in apa calduta timp de 5 minute. Daca doresti, poti adauga 1 lingura de ulei de migdale in apa si 2 picaturi de ulei esential de lavanda. Cu ajutorul prosopului, incearca sa cureti zona din jurul cuticulelor, impingandu-le cu grija.
• Pune un prosop mic la microunde timp de 2 minute si apoi inveleste-ti mainile pana cand prosopul este rece.
• Aplica 2 picaturi din uleiul preparat (sau crema) pe fiecare unghie. Maseaza cu grija fiecare unghie. Ele vor absoarbe repede uleiul.

Unghiile sunt expuse in fiecare zi apei si a produselor care le usuca, precum sapunul. Acestea fac unghiile fragile, acestea exfoliindu-se mult mai usor. Pentru a-ti proteja unghiile de detergenti, este bine ca atunci cand speli vase sa folosesti manusi.

Sfaturi pentru unghii frumoase
Un tratament exfoliant pe baza de sare si lamaie intareste unghiile si le reda aspectul sanatos. Amesteca sare de bucatarie cu cateva picaturi de lamaie si putin ulei si maseaza unghiile. Amestecul este foarte bun daca ai unghiile decolorate. Inmoaie apoi unghiile timp de 2 minute in lapte deoarece acesta are elemente naturale care hranesc unghiile si le face puternice. Nu taia cuticulele deoarece pe langa riscul aparitiei infectiilor, cuticulele vor creste mai mult.

Impinge-le cu un betisor. Un tratament de urgenta ar fi sa masezi unghiile cu ulei de masline sau cu continutul unei capsule de vitamina E. Astfel unghiile vor fi mai flexibile. Oja este un protector, dar daca o lasi prea mult pe unghii, le poate ingalbeni si vor aparea pete. Din cand in cand lasa unghiile sa respire. Manichiura ar trebui facuta o data pe saptamana.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Best Mascara
Best Mascara
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân