Spirulina, cel mai bun superaliment pentru piele

Spirulina care are proprietăți antibacteriene și conține amino acizi esențiali, motiv pentru care este ideală chiar și pentru ten.
30.08.2021
Spirulina, cel mai bun superaliment pentru piele
Foto: shutterstock

Dacă aruncăm o privire la produsele de îngrijire pe care le folosim pentru pielea noastră, multe dintre ingrediente se regăsesc și în dieta noastră și au beneficii uimitoare atât intern, cât și extern. Unul dintre aceste ingrediente este spirulina care are proprietăți antibacteriene și conține amino acizi esențiali, motiv pentru care este ideală chiar și pentru ten.

Ce este spirulina?

Spirulina este o algă albastru-verzuie care uscată aduce numeroase beneficii sănătății noastre. Este bogată în nutrienți precum lipide și vitamine A, E și K și conține minerale variate ca fier, zinc, magneziu și potasiu. De secole, locuitorii din Mexic, Africa și Asia au consumat acest superaliment ca sursă principală de proteină.

Ce efecte are asupra pielii?

Sănătatea pielii este vizibil îmbunătățită atunci când consumăm spirulină. Pe lângă conținutul crescut de minerale și nutrienți, proprietățile antioxidante ajută la reducerea acneei și repararea celulară. De asemenea, spirulina ajută la creșterea metabolismului pielii, ceea ce înseamnă că se vindecă mai repede și previne răspândirea bacteriilor. În plus, protejează bariera protectoare a pielii și previne lipsa hidratării. Practic, poți considera că acest ingredient este cel mai bun prieten al pielii tale.

Aplicată direct pe piele, spirulina ajută la prevenirea razelor UV, polenului și poluanților să atace pielea și tratează afecțiuni ca acneea, pierderea elasticității, cearcăne și hiperpigmentare. Din fericire este un ingredient ideal pentru toate tipurile de piele.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața