Serumuri: cum funcționează în rutina de îngrijire și ce ingrediente sunt necesare în funcție de nevoile pielii

Produsele de îngrijire a pielii precum serumuri au rolul de a oferi concentrații mari ale particulelor ingredientelor active menite să pătrundă în piele.
  • Publicat:
Serumuri: cum funcționează în rutina de îngrijire și ce ingrediente sunt necesare în funcție de nevoile pielii
Serumuri: cum funcționează în rutina de îngrijire și ce ingrediente sunt necesare în funcție de nevoile pielii

În industria de îngrijire a pielii, serumurile fac parte din vocabularul standard, motiv pentru care cel mai probabil te întrebi ce este cu ele și ce întrebuințare au aceste serumuri în rutina noastră.

Serumurile sunt o clasă de produse de îngrijire a pielii care au rolul de a oferi concentrații mari ale particulelor ingredientelor active menite să pătrundă în piele și sunt considerate un pas imporant în tratamentele de îngrijire. Datorită concentrațiilor mari de ingredient activ, dar mai ales datorită texturii, care permite aplicarea mai multor straturi pe peiel fără să o încarce.

În primul rând, atunci când folosești serumurile în rutina de îngrijire, primul pas este acela de a îndepărta machiajul și de a curăța tenul de impurități, iar mai apoi serumurile. Ia în calcul faptul că rezultatele nu apar imediat, ci este nevoie de timp ca acestea să fie vizibile, excepție făcând acidul hialuronic, care oferă un efect instant. Mai mult, nu îți încărca pielea cu prea multe ingrediente active. De exemplu, acidul glicolic, un acid AHA, nu se potrivește în aceeași ecuație cu retinolul, un alt ingredient puternic care poate duce la apariția iritațiilor dacă sunt folosite împreună.

Iată ce serumuri să folosești în funcție de problemele cu care tenul tău se confruntă.

Serumuri pentru pielea uscată

Pielea uscată are nevoie de ingrediente umectante precum acidul hialuronic pe care pielea îl absoarbe precum un burete. Acidul lactic și mierea sunt și ele eficiente în acest sens.

Serumuri pentru pete și luminozitate

Dacă tenul tău are nevoie de luminozitate în acest sens ai nevoie de ingrediente care reduc pigmentul precum vitamina C, niacinamide și alpha arbutin. Vitamina C este preferată chiar și de medicii dermatologi, deoarece acest antioxidant protejează pielea de radicalii liberi și blochează pigmentarea.

Serumuri pentru acnee

Ingredientul principal care luptă împotriva acneei este acidul salicilic, cunoscut și ca BHA- beta hidroxiacid, un exfoliant care pătrunde porii și ajută la curățarea lor. De asemenea, ingrediente precum niacinamidele, zincul, retinolul și acidul glicolic pot ajuta prin reducerea producției de sebum care poate fi o reală problemă pentru acnee.

Roșeață și iritații

Dacă ești în căutarea unor ingrediente care să calmeze pielea, ceramidele și apa termală sunt soluția. Ceramidele ajută la repararea barierei pielii.

Riduri și linii fine

Retinolul este arma secretă împotriva îmbătrânirii, fiind de altfel cel mai studiat ingredient ant-aging de pe piață. Stimulează producția de colagen și întărește pielea reducând apariția liniilor fine și a ridurilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Curățarea tenului, pas cu pas
Curățarea tenului, pas cu pas
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân