Ingrediente pentru îngrijirea pielii: după cât timp se văd rezultate?

Pentru a încuraja pacienții să nu renunțe la îngrijirea pielii, un farmacist a prezentat pe Tik Tok cum funcționează cele mai populare ingrediente.
  • Publicat:
Ingrediente pentru îngrijirea pielii: după cât timp se văd rezultate?
Ingrediente pentru îngrijirea pielii: după cât timp se văd rezultate?

Dacă nu ești un fanatic al îngrijirii piele este posibil să ți se pară frustrant să aplici pe ten zilnic numeroase produse și să aștepți cu sufletul la gură să observi niște rezultate într-un timp cât mai scurt. Pentru a încuraja pacienții să nu renunțe la îngrijirea pielii, un farmacist a prezentat pe Tik Tok cum funcționează cele mai populare ingrediente pe care le folosim pentru piele și în cât timp putem vedea rezultate.

”Vitamina C= 3 săptămâni, acidul salicilic= 12 săptămâni, peroxid de benzoil= 12 săptămâni, acidul hialuronic= câteva minute, retinol= 8-12 săptămâni, AHA= acțiune imediată, cafeina= câteva ore”, a scris Amina în descrierea din dreptul filmării.

Pentru început, fiecare ingredient vine cu propriul set de beneficii. Vitamina C, de exemplu, are atât efect antioxidant, cât și capacitatea de a oferi luminozitate pielii.

Vitamina C, nelipsită din rutina de îngrijire a pielii

Așa cum am mențioant, vitamina C este un agent antioxidant și care oferă luminozitate, dar aceste beneficii nu apar simultan. În privința efectului antioxidant, vitamina C are capacitatea de a proteja pielea de radicalii liberi imediat după aplicare, cât despre luminozitate, aceasta presupune prevenirea formării de noi pete, dar efectul nu este instantaneu, ci după 12 săptămâni de utilizare zilnică.

Acidul salicilic

Acidul salicilic ajută la îndepărtarea punctelor negre și a acneei cronice. Pentru a vedea aceste efecte este nevoie de 12 săptămâni de utilizare zilnică, dar unele persoane pot observa schimbări chiar după primele șase săptămâni.

Peroxidul de benzoil

Acest ingredient creează un mediu care ucide bacteriile asociate acneei inflamatorii, iar rezultatele pot fi vizibile după două săptămâni de utilizare. După ce bacteriile au fost îndepărtate este nevoie de cel puțin șase-opt săptămâni pentru eliminarea coșurilor și a roșeții.

Acidul hialuronic, ideal pentru îngrijirea pielii

Acidul hialuronic penetrează rapid pielea, mai ales dacă aceasta este umedă. În funcție de formula pentru care optezi, acest ingredient menține pielea hidratată încă din primele minute, până la câteva ore.

Retinolul

Retinolul este un ingredient extrem de popular în rutina anti-aging, deoarece crește producția de molecule care încurajează producția de colagen. Rezultatele sunt vizibile în 8-12 săptămâni și, din fericire, este ideal și pentru porii blocați.

Cafeina, bună pentru îngrijirea pielii

Cafeina ajută la reducerea aspectului umflat în special în jurul ochilor. În funcție de formula pentru care optezi, acest ingredient poate acționa în doar câteva ore sau în cel mult o zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”