Acizii AHA, esenţiali pentru combaterea acneei, pe timpul verii

Iată cum funcţionează acizii AHA şi de ce să-i foloseşti vara.
  • Publicat:
Acizii AHA, esenţiali pentru combaterea acneei, pe timpul verii
Peste 90% dintre persoanele care se confruntă cu disconfortul produs de erupţiile cutanate, au tendinţa de a nu le trata pe timpul verii. Expunerea la soare poate reduce temporat erupţiile cutanate apărute la nivelul feţei, deşi pe timpul sezonulu rece acestea pot reapărea, provoacă deshidratarea şi exacerbează acneea. Cosmetologii spun că acizii AHA nu doar revitalizează tenul problemativ, dar totodată îl protejează de apariţia acneei.
 
Erupţiile cutanate sunt cauzate nu doar de dezechilibrul hormonal, stres şi o dietă necorespunzătoare, ci poate fi produsă şi din cauza expunerii la soare în exces care poate irita pielea şi o poate agresa ducând la probleme ireversibile. Multe persoane aleg să se expună la soare fără să folosească produse care conţin acizi AHA şi uită de consecinţele produse de acnee. 
 
Irena Jokšienė, fondatoare unuia dintre cele mai populare branduri din Lithuania, spune că razele soarelui pot produce erupţii cutanate, chiar dacă rezultatele sunt temporare. În timp, din cauza funcţionării necorespunzătoare a glandelor sebacee, compuşii chimici din sebum vor suferi schimbări. Ca rezultat apar schimbări în procesul metabolic, iar acumularea straturilor de celule moarte prin care acneea duce la inflamarea pielii, începe.

Acizii AHA stopează procesul de apariţie a acneei

Cercetătorii susţin că acizii AHA sunt cunoscuţi oentru prevenirea şi combaterea agresiunilor produse de soare asupra pielii, iar asta datorită proprietăţilor antibacteriene şi antioxidante. O concentraţie corespunzătoare de acizi asigură o curăţare profundă a keratozei şi acneei care afectează pielea. Acizii stimulează producţia de colagen şi oferă pielii fermitate.
 
Pentru a preveni deshidratarea pielii ş exacerbarea acneei, cosmetologii recomandă folosirea produselor cosmetice care reglează secreţia de sebum şi reduc apariţia celulelor moarte. Acizii AHA se regăsesc în cleansere şi creme potrivite pentru prevenirea acneei şi penetrează cu uşurinţă straturile de piele pentru a ajuta la îndepărtarea celulelor moarte.
 
”Pielea feţei are nevoie de îngrijire nu doar atunci când apar schimbările de sezon sau primele probleme. Este necesară o îngrijire zilnică corespunzătoare şi să se urmeze reguli generale de igienă. Dacă nu poţi preveni deshidratarea şi erupţiile cutanate este important să consulţi un specialist”, explică Irena Jokšienė.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc