Eşti blondă? Haistylistul Bogdan Mirică îţi spune cum să îţi îngrijeşti părul vara

Dacă vrei să îţi păstrezi blondul cât mai mult timp, părul tău are nevoie pe lângă vizite la salon şi de produse destinate hidratării părului şi îngrijirii culorii.
  • Publicat:
Eşti blondă? Haistylistul Bogdan Mirică îţi spune cum să îţi îngrijeşti părul vara

Eşti blondă şi, chiar dacă ştii că este o culoare care afectează firul de păr, nu vrei în ruptul capului să renunţi la ea? Te înţeleg pentru că şi eu sunt în aceeaşi situaţie. Însă, fac tot posibilul să apelez la specialişti, le urmez sfatul şi folosesc produse speciale. Bogdan Mirică, unul dintre cei mai cunoscuţi hairstylişti ai momentului, cu o carieră de muuulţi mulţi ani şi prieten drag de cel puţin un deceniu, mi-a răspuns la câteva întrebări ce mă măcinau legate de vopsirea şi îngrijirea părului blond.

Ce se întâmplă doctore: E vreo diferenţă ca frecvenţă a vopsirii vara faţă de alt anotimp?

Bogdan Mirică: Anotimpul ne influenţează modul de viaţă chiar şi la cum ne purtăm pletele . În cei peste 15 ani de experienţă, am observat ca vară dorinţa este clară: tot mai multă lume vrea blond în păr. Fie că e vorba de şuviţe, fie balayage , orice! Orice, numai mai deschis şi mai luminos să fie! Expunerea la soare, spălatul mai des al părului face ca în acest anotimp să fie mai multă nevoie de mai multe vizite la salon. Ar trebui făcută  una de bază în care se deschide părul, apoi alte vizite pentru întreţinerea culorii şi tratamente de reconstrucţie a firului de păr.

C.S.Î.D.: Cum facem să păstrăm culoarea cât mai mult?

B.M.: În primul rând, ar trebui să avem aşteptări realiste şi aici mă refer la faptul că ar trebui să se ştie că nuanţele de blond rece (gri, cenuşiu, perlat ) şi toată gama de nuanţe pastelate ies din păr cu uşurinţă, în mod normal, în urma spălării. Vestea bună e că avem şi soluţii. În primul rând etapa cea mai importantă este ca deschiderea părului să fie una cât mai luminoasă (galben pal, să semene cu galbenul din interiorul unei banane) fără urme de galben-portocaliu şi fără sa afecteze structura părului. Ideal este ca hairstylistul să folosească o pudră de decolorare modernă ce are Tehnologia Plex şi se realizează în trei etape (două se fac in salon şi a treia se face acasă ). Este important ca după decolorare să se folosească o vopsea fără amoniac, şampon care fixează şi menţine culoarea şi mască tratament cu plex şi pigmenţi de culoare. Eu recomand produse profesionale, pentru că acestea au rezultate mai bune.  Iar dacă vrei să ai o culoare care rezista cât mai mult, alege o nuanţă caldă de blond.

C.S.Î.D.: Care ar trebui să fie ritualul nostru acasă, după ce ne vopsim la salon?

B.M.: Neapărat să respectaţi recomandările stilistului care s-a ocupat de serviciul de colorare! Ca tips: aş folosi un şampon şi un balsam de păstrare a culorii şi o mască ce conţine pigmenţi de culoare . Aş folosi rar – cam o data pe lună şamponul silver, cel care oferă nuanţe argintii părului, pentru că majoritatea formulelor au un PH diferit şi dacă este folosit prea des usucă părul.

C.S.Î.D.: Ce produse recomanzi pentru  îngrijirea acasă ?

B.M.: În afara celor menţionate anterior, un tratament (mască) reparator cu scopul de a hidrata părul decolorat  şi o mască cu Plex pentru menţinerea hidratării părului decolorat.

C.S.Î.D.: Cum ar trebui să ne protejăm părul de soare?

B.M.: Folosind neapărat produse ce conţin filtru UV, balsamuri de tip spray leave-in. Şi să stăm cât mai mult sub umbrele şi să purtăm pălării.

C.S.Î.D.: Cum ne protejăm părul de apa din piscină sau apa de mare?

B.M.: Super întrebare ! Şi spun asta pentru că multe femei nu îşi protejează părul atunci când merg la piscină. Este de ajutor să foloseşti casca de înot şi recomandarea mea este să se stea maximum o oră în apă. Apoi, neapărat şamponat!

C.S.Î.D.: Ce e de făcut dacă avem părul foarte fin şi vrem, totuşi, să-l vopsim blond? Care sunt riscurile pentru vopsirea părului fin?

B.M.: Vaiii !!! Normal, că se poate degrada, se poate rupe, se poate se face ca o gumă! De aceea, este important ca stilistul să fie un profesionist care ştie cum stau lucrurile şi că poţi face minuni şi cu oxidanţi mici şi şuviţe subţiri.

C.S.Î.D.: Cât de mult afectează oxidantul structura firului de păr?

B.M.: Oxidantul care se amestecă cu pudra de decolorare trebuie să fie unul de valori mici 3%, 4% şi maxim 6% ca să nu distrugi părul. Până la urmă, neştiinţa afectează cel mai mult!

C.S.Î.D.: Ce presupune vopsirea blond a firului fin : un oxidant mai mic, un timp mai scurt de stat cu vopseaua?

B.M.: Da! Oxidanţi mici şi timp mai mare fix ca la cupto: temperatură mică şi timp mare rezultă o prăjitură delicioasă. Dar dacă temperatura e mare (oxidant mare )  atunci timpul e scurt şi prăjitura poate fi arsă pe dinafară şi nefăcută pe dinăuntru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”