Crema de faţă antirid la orice vârstă. Cum şi când ar trebui să o foloseşti

Răspunsul la întrebarea când să încep să folosesc crema de faţă antirid este: acum!
  • Publicat:
Crema de faţă antirid la orice vârstă. Cum şi când ar trebui să o foloseşti

Problema ridurilor este una pe care şi-o pun femeile de toate vârstele. La început este doar un alint, apoi când este vorba doar de câteva riduri fine de expresie, devine un motiv de îngrijorare. În plus, şi ritualul de îngrijire e îmbogăţit cu câteva produse, după care devin o certitudine şi trebuie luate câteva măsuri în plus.

Cine nu vrea să încetinească efectele timpului şi să reducă la minimum apariţia primelor lor riduri?


Practic, de-a lungul timpului, organismul nu mai reuşeşte să hidrateze, să protejeze, să hrănească şi să oxigeneze pielea aşa cum se cuvine şi, mai ales, nu mai produce colagen, proteina care menţine pielea fermă.

Luarea de măsuri de siguranţă îţi poate reduce dramatic aspectul liniilor fine şi al primelor tale riduri, iar răspunsul la întrebarea când să încep să folosesc crema de faţă antirid este: acum.

Ingrediente esenţiale în crema antirid

Produsele de îngrijire antiageing, mai ales crema de faţă antirid, rezolvă problemele legate de combaterea radicalilor liberi, hidratarea pielii, elasticitatea pielii, asigurarea unui efect regenerator, ajutându-te în lupta cu timpul împotriva ridurilor şi neutralizarea factorilor generatori ai semnelor îmbătrânirii.

  • Antioxidanţii, cum ar fi ceaiul verde, extractul de struguri sau extractul de rodie, sau vitamina E au scopul de a opri deteriorarea pielii sub efectul soarelui care ameninţă producţia de colagen, împiedicând astfel formarea de riduri noi.
  • Acidul hialuronic are capacitatea de a reţine umiditatea. De fapt, un gram de acid hialuronic este capabil să reţină până la 6 litri de apă, ceea ce îţi va ajuta pielea să se menţină proaspătă şi hidratată. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, acidul hialuronic este produs în cantităţi din ce în ce mai mici.
  • Acizii hidroxizi servesc drept exfolianţi, îndepărtând pielea veche astfel încât pielea nouă şi îmbunătăţită să strălucească.
  • Peptidele au venit în atenţia industriei cosmetice datorită capacităţii lor de a stimula regenerarea celulelor, de a înlocui elastina şi de a creşte producţia de colagen. Au diverse nume, dar pentapeptidele şi peptidele de cupru sunt două pe care le-ai putea vedea, de obicei, pe o etichetă pentru crema de faţă anti-îmbătrânire.
  • Retinolul este un substitut al vitaminei A, prezentă în organism şi care este utilizată pentru a produce colagen, pentru a preveni subţierea pielii şi implicit apariţia ridurilor. Aceste retinoide împiedică compuşii care descompun colagenul şi stimulează producerea de colagen. În timp ce alte remedii antiageing sunt mai pricepute la prevenire decât la combatere, Vitamina A poate da cu adevărat timpul înapoi.

Esenţial pentru o cremă de faţă antirid este şi factorul de protecţie solară. Fără să conştientizăm, soarele ne afectează vizibil calitatea tenului. Expunerea foarte mare la soare pe o perioadă îndelungată poate avea efecte devastatoare asupra pielii.

Creme antirid în funcţie de vârstă

Există mai multe soluţii pentru a lupta împotriva primelor semne ale îmbătrânirii. Utilizarea produselor cu ingrediente care corespund vârstei tale nu doar că îţi va dărui un ten superb, dar va preveni şi apariţia ridurilor şi le va atenua pe cele existente deja.

Crema de faţă antirid pentru 20+

Cremele antirid nu sunt, în mod normal, o parte esenţială a rutinei persoanelor în vârstă de 20 de ani. La această vârstă cea mai bună cremă de faţă ar trebui să fie hidratantă şi cu factor de protecţie solară, pentru a-ţi păstra strălucirea şi vitalitatea în anii următori. Imperfecţiunile sunt mici şi sunt uşor de corectat, cum ar fi semnele de oboseală şi stres. Este contraindicat ca a 20 de ani să incluzi o cremă bazată pe aliaţi puternici împotriva îmbătrânirii, aşa cum este retinolul, deoarece pielea ta se va obişnui cu unele ingredientele active când nu are nevoie de ele, iar acestea nu vor mai avea efect mai târziu.

Crema de faţă antirid, cu ulei de argan şi vitamina E, SPF30, te va ajuta să obţii un bronz uniform şi previne formarea de pete sau alte semne. Textura cremoasă se absoarbe imediat şi lasă pielea catifelată. Crema oferă protecţie şi un bronz rapid, este ideală pentru tenul mixt şi gras.

Crema de faţă antirid pentru 30+

În pragul vârstei de 30 de ani, ridurile ar putea în curând să îşi facă apariţia. Tenul tău nu va afişa diferenţe mari faţă de perioada celor 20 de ani, poate doar dispariţia mult dorită a acneei. Nu strică, totuşi, să începi să apelezi la primele ingrediente cu potenţial antirid. Acest fapt devine şi mai important dacă fumezi sau nu te odihneşti şi nu dormi aşa cum trebuie.

Începe să strecori în rutina ta de îngrijire crema de faţă cu ingrediente care contribuie la hidratarea în profunzime a tenului, precum acidul hialuronic şi vitamina C. De asemenea, acidul glicolic are un efect de invidiat în îndepărtarea celulelor moarte şi revelarea unei pieli mai fine şi mai luminoase.

Poţi folosi o cremă de faţă de noapte cu Argireline, Pluridefence şi extract de afine. Este un tratament hrănitor pentru noapte, ce se adaptează la ritmul de somn pentru a reîncarca pielea cu preţioase elemente nutritive, combate apariţia primelor semne ale îmbătrânirii. Puterea sa şi combinaţia de Argireline®, extract de afine şi Pluridefence® (brevet exclusiv de Bottega Verde) sunt capabile să apere vitalitatea celulelor pielii. Textura sa bogată, catifelată şi parfumul anti-stres potenţează efectul cremei, oferind cu fiecare aplicare un efect plăcut de relaxare. Este un tratament cu efect de tonifiere, hidratare, relaxare, lifting pentru faţă şi gât, pentru toate tipurile de ten.

Crema de faţă antirid pentru 40+

Este un moment important, arăţi în continuare tânără, dar primele riduri sunt deja vizibile. Dacă rutina ta de îngrijire a pielii a fost corespunzătoare, este probabil că şi la această vârstă pielea să îşi fi menţinut elasticitatea şi strălucirea. Este momentul să intensifici contribuţia de antioxidanţi pentru pielea ta, dar şi să apelezi la o cremă de faţă cu ingrediente ceva mai complexe, precum retinolul şi este neapărat necesar să foloseşti cremă de protecţie solară.

Cu o formulă îmbogăţită, crema de faţă anti-îmbătrânire cu Pro-retinol, colagen vegetal, acid hialuronic, extract de ginseng şi vitaminele E şi F se adresează persoanelor 35+, 40+. Este un produs eficient, care intervine în programul de îmbătrânire trezind şi intinerind pielea, făcând uz de: Vitamina A, Pro-Retinol, denumit şi vitamina frumuseţii, un ingredient activ anti-îmbătrânire special pentru capacitatea sa excelentă de sporire a producţiei de colagen şi elastină.

Crema de faţă antirid pentru 50+

La 50 de ani pielea devine uscată, ternă şi îşi pierde din fermitate. Hiperpigmentarea este o altă problemă cu care te-ai putea confrunta acum şi, în plus, printre zonele vizate se numără şi gâtul sau decolteul, nu doar zona feţei. Este necesar să acţionezi acum pentru a hidrata şi hrăni pielea în profunzime. Acum este important să mizezi pe o cremă de faţă şi cu alte elemente care hrănesc tenul, ceramidele fiind o alegere excepţională. De asemenea, evită ingredientele agresive, mai ales exfolierea şi optează pentru demachiante sub formă de uleiuri şi creme.

O cremă de faţă cu Pro-retinol şi extract de goji este un tratament hidratant pentru pielea matură, grasă şi mixtă. Goji, „fructul longevităţii”, este o sursă valoroasă de vitamina A în lupta contra îmbătrânirii, protejând oxidarea celulară. Produsul răspunde nevoilor pielii mature, combătând semnele vizibile ale trecerii timpului: discromie, pierderea tonusului, poluare şi riduri. Crema combină 3 dintre cele mai cunoscute tehnologii anti-îmbătrânire: acidul hialuronic, PRO-retinolul şi extractul de goji.

Crema de faţă antirid pentru 60+

Porneşte de la faptul că şi la această vârstă poţi fi frumoasă, investeşte în produse de calitate, pune accent pe hidratare, citeşte etichetele şi evită produsele prea agresive. Este momentul alegerii cremelor bogate în colagen, deoarece tenul deja nu mai face faţă cu producţia acestuia.

Bogată şi cremoasă, crema de faţă pentru noapte şi zi cu Pluridefence, Peptide şi Ceramide vegetale are o acţiune potenţată pentru a acoperi nevoile pielii mature şi pentru a corecta efectele îmbătrânirii hormonale: discromie, riduri, pierderea elasticităţii, fragilitate şi scăderea semnificativă a colagenului. Formula sa bogată apără colagenul de procesele de oxidare, conferind pielii o importantă rezervă ca urmare a combinării puterii de revitalizare şi protecţie a Pluridefence şi a mixului de ceramide vegetale şi peptide, implicate în regenerare.

Un stil de viaţă sănătos, o alimentaţie bogată în fructe şi legume proaspete, mişcarea în fiecare zi şi un ritual de îngrijire cu o cremă de faţă antirid corect aleasă îţi vor menţine chipul tânăr şi te vor ajuta în lupta cu timpul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”