5 creme naturale pentru ten care îmbunătăţesc textura pielii treptat

Folosind corect creme naturale hidratante, vei observa că tenul tău va fi mai strălucitor şi uniform şi îţi vei menţine pielea frumoasă mai mult timp.
  • Publicat:
5 creme naturale pentru ten care îmbunătăţesc textura pielii treptat

Pielea noastră este afectată în primul rând de factorii externi, de exemplu razele UV şi poluarea. Astfel, tenul este primul loc unde poţi vedea efectele îmbătrânirii premature, deoarece în această zonă pielea este cea mai fină şi mai subţire.

Un alt lucru care o poate afecta este chiar regimul de îngrijire sau, mai bine zis, lipsa acestuia. Îngrijirea tenului este pasul cel mai important pentru menţinerea frumuseţii şi a sănătăţii sale un timp cât mai îndelungat.

Grija şi interesul acordate la 20 de ani se vor reflecta pe chipul nostru după 40 de ani.

Foarte importantă pentru piele este textura, adică netezimea şi strălucirea, iar aceasta poate fi îmbunătăţită prin peelinguri sau exfolieri regulate prin care îndepărtăm celulele moarte, prin aplicarea unor uleiuri de faţă, prin curăţare şi hidratare corespunzătoare şi prin folosirea unor creme naturale special alese pentru nevoile tale.

1. Textura pielii poate fi îmbunătăţită dacă bei suficientă apă în fiecare zi şi dacă foloseşţi produse hidratante pentru îngrijire, deoarece pielea are nevoie de hidratare. Astfel îi vei oferi pielii o cantitate extra de apă pentru a preveni uscarea acesteia, creând astfel o barieră care împiedică apa să se evapore de la suprafaţa pielii şi combate agenţii nocivi din mediu. Folosind corect creme naturale hidratante, vei observa că tenul tău va fi mai strălucitor şi uniform şi îţi vei menţine pielea frumoasă mai mult timp.

Dacă foloseşti creme naturale hidratante în rutina de îngrijire zilnică a tenului tău, pe termen lung pielea va deveni mai catifelată, cu o elasticitate îmbunătăţită, machiajul tău va arăta mai bine, iar primele semne de îmbătrânire vor fi întârziate.

Printre aceste creme naturale hidratante, crema gel intensiv hidratantă pentru piele mixtă cu extract de alge verzi şi apă de bambus are o formulă hidratantă care funcţionează ca un burete care reţine apa în timp şi păstrează hidratarea constantă timp de 24 de ore. Crema combină puterea răcoritoare a apei de bambus cu acţiunea protectoare a extractului de alge verzi.

Bambusul este o plantă care se umflă şi nu se rupe, un simbol al tinereţii veşnice, fiind cunoscut sub numele de aur verde. Extractul său este bogat în minerale preţioase care dau tenului elasticitate şi luminozitate. Algele verzi uşor adaptabile la mediu extern, reţin molecule de apă şi le eliberează lent. Este o cremă cu care îţi vei putea îmbunătăţi tenul la orice vârstă. Pe lângă activitatea hidratantă, folosind creme naturale hidratante îţi vei menţine pielea în stare optimă şi îţi vei proteja tenul de factorii de mediu, de stres şi de agresiunile externe.

2. Protecţia împotriva ultravioletelor înseamnă o piele mereu tânără, câtă vreme ţesutul cutanat este ferit de contactul direct cu razele UV, acesta va avea celule sănătoase, un nivel optim de hidratare şi o elasticitate deplină.

3. Acţiunea razelor ultraviolete este cel mai important factor al îmbătrânirii şi deteriorării pielii, din acest motiv, ritualul de îngrijire zilnică ar trebui să conţină aplicarea unei formule cu protecţie solară, indiferent de anotimp sau condiţii meteorologice.

Există o mulţime de creme naturale hidratante de zi care conţin şi SPF, factor de protecţie solară, precum este crema hidratantă pentru faţă cu suc de aloe, SPF 20. Este o cremă cu protecţie solară ideală pentu orice vârstă şi mai ales pentru ten mixt. Extractul de aloe va îmbunătăţi textura pielii, va combate excesul de sebum având o acţiune hidratantă calmantă şi de regenerare a pielii. Textura sa fluidă se absoarbe rapid şi oferă un confort imediat întreaga zi.

4. Seara, demachierea tenului este obligatorie, urmată de aplicarea unei creme naturale de noapte. Cei mai mulţi dermatologi recomandă formule de creme naturale care au în compoziţie retinol în concentraţii de până la 0,5%, agenţi exfolianţi, vitamina C şi acid glicolic.

Alfa hidroxi acizi (AHA) este denumirea generică pentru mai multe tipuri de acizi, printre care acidul glicolic, lactic, tartric şi citric. Aceşti acizi ajută la reducerea ridurilor, ameliorarea petelor şi pot micşora porii măriţi. Provin din citrice, struguri şi trestie de zahăr, de aceea se numesc acizi de fructe.

  • Au o acţiune exfoliantă care curăţă în profunzime şi ajută la îndepărtarea stratului de celule „moarte” de la suprafaţa pielii, favorizând astfel regenerarea celulară şi uniformizarea tenului.
  • Stimulează circulaţia sangvină la nivelul ţesuturilor feţei, ceea ce îi conferă tenului o culoare aprinsă şi un aspect luminos, o strălucire naturală.
  • Fiind un puternic agent exfoliant, acidul glicolic joacă un rol important şi în combaterea acneei pentru că pătrunde în profunzimea pielii, ajută la curăţarea porilor şi la reglarea excesului de sebum.
  • Încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii şi ameliorează semnele acestuia (riduri, linii fine) prin stimularea producţiei de colagen şi elastină, două dintre ingredientele-cheie pentru menţinerea texturii şi a fermităţii pielii.

Printre aceste creme naturale cu acid glicolic, crema de faţă pentru noapte cu acid glicolic şi extract de fructe este un tratament specific pentru noapte, conferind feţei un aspect fresh şi neted, favorizând reînnoirea suprafeţei epidermei. Crema are o formulă special alcătuită din extracte de fructe şi potenţată de prezenţa acidului glicolic, cel mai mic şi mai activ dintre alfa hidrozi acizi, având proprietatea de a stimula efectul de regenerare celulară şi facilitând un peeling delicat şi treptat în timpul nopţii. Dimineaţa, pielea apare mult mai odihnită, netedă şi strălucitoare. Deoarece aceste ingrediente din cremă pot creşte sensibilitatea pielii, e recomandat să aplici ulterior o loţiune cu protecţie solară sau să aplici crema în timpul nopţii.

5. Pe lângă obiceiurile uzuale de curăţare şi hidratare, este necesar să hidratăm pielea în profunzime şi să prevenim sau să combatem, atunci când este cazul, semnele de îmbătrânire precoce. Cu toate că cele mai multe persoane consideră că o preocupare pentru acest lucru ar trebui să apară după 45 de ani, specialiştii recomandă folosirea produselor de prevenire a îmbătrânirii tenului chiar înainte de 30 de ani. Trebuie, astfel, să ne asigurăm că după această vârstă acordăm o atenţie specială produselor de acest tip, atât pentru îngrijirea feţei, cât şi pentru corp. Cu fiecare an care trece, pielea îşi pierde rezervele de colagen şi elastină şi încep să apară liniile fine, ridurile, porii dilataţi, lipsa de fermitate şi petele inestetice.

Antioxidanţii, vitamina A, C, E, oligoelementele (zinc, seleniu, siliciu), ceaiul verde, sâmburii de struguri, algele luptă cu succes împotriva radicalilor liberi, ameliorează aspectul pielii şi îi îmbunătăţesc textura afectată de factorii poluanţi. Cremele naturale pe bază de antioxidanţi sunt recomandate şi pentru tenul sensibil şi fin.

Apreciaţi de civilizaţiile antice pentru calităţile deosebite ale vinului şi mereu consideraţi un aliment cu multe beneficii, strugurii sunt cât se poate de utili şi în procesul de înfrumuseţare a pielii. Crema anti-îmbătrănire cu extract de struguri roşii şi zaharuri din struguri este un tratament hidratant, nutritiv şi protector pentru toate tipurile de piele, chiar şi pentru pielea foarte uscată. Cu fiecare aplicare se şterg de pe faţă urmele stresului, oboselii, tenul devenind astfel, împrospătat, mai catifelat şi mai tânăr. Crema are un efect antioxidant, hidratant şi antirid.

6. Semnele îmbătrânirii pielii trebuie combătute din vreme. Cremele antirid nu au efect doar asupra liniilor fine şi a ridurilor, ci şi asupra petelor maronii. În aproximativ două luni în care respecţi ritualul de îngrijire, vei observa o ameliorare vizibilă a aspectului pielii.

Foarte multe creme naturale antirid au la bază uleiul de argan, secretul marocan al frumuseţii, folosit de femei încă din antichitate pentru îngrijirea pielii şi a părului, fiind bogat în acizi graşi Omega 3, Omega 6 şi vitamina E. Crema de faţă cu extract de ulei de argan, adaptată pentru toate tipurile de piele, este o cremă bogată, super nutritivă, nu lasă pielea grasă, se absoarbe rapid şi toate efectele sale sunt imediate: pielea este mai luminoasă, mai catifelată şi perfect hidratată pentru toată ziua. Uleiul de argan, un miraculos şi preţios elixir de frumuseţe, bogat în vitamina A, E şi F, are o acţiune protectoare, hidratantă, emolientă, nutritivă şi antirid. Extractul de iasomie este indicat pentru un tratament împotriva uscării şi deshidratării tenului. Zi după zi, pielea îşi recapătă textura şi devine mai frumoasă şi mai rezistentă în faţa timpului.

Extrem de bogate, hrănitoare, fără a avea un aspect gras, uşor absorbite de către piele, aceste creme naturale Bottega Verde vin în întâmpinarea nevoilor feţei tale, lăsând-o cu fiecare zi, mai strălucitoare, catifelată şi perfect hrănită pe întreaga durată a zilei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân