Telefoanele mobile pot provoca eruptii cutanate

Folosirea setului Hands Free ne fereste de o eventuala dermatita de contact.
  • Publicat:
Telefoanele mobile pot provoca eruptii cutanate
Telefoanele mobile pot provoaca eruptii cutanate

Utilizatorii de telefoane mobile pot dezvolta iritatii pe fata si pe urechi din cauza unei reactii alergice la nichelul folosit la fabricarea telefoanelor, avertizeaza expertii in probleme dermatologice.

Asociatia Britanica a Dermatologilor a declarat ca acest fenomen este intalnit la persoanele care petrec perioade indelungate de timp vorbind la telefon. Aceasta reactia ar putea aparea chiar si pe degete daca petreci mult timp scriind mesaje sau navigand prin meniu.

Alergia la nichel este considerata cel mai comun tip de alergie de contact, afectand circa 30% din populatia generala. Femeile sunt in mod special predispuse la “dermatita de telefon mobil”, avand in vedere posibilitatea ca ele sa fi fost anterior sensibilizate la metalele din care sunt confectionate bijuteriile.

Ce componente ale mobilului contin nichel?

Un studiu american a testat 22 modele de telefoane mobile ale celor mai populare marci, iar in final s-a dovedit ca 10 dintre acestea contineau nichel. Butoanele de meniu, logo-urile decorative si cadrele metalice ale ecranelor din cristale lichide sunt cele mai comune parti ale telefoanele ce contin nichel.

Cum te pazesti de alergie?

In cazul dermatitelor cauzate de telefoanele mobile, iritatia poate aparea de obicei pe obraz sau pe ureche, in functie de suprafata ce a intrat cel mai des in contact cu metalul. Folosind setul Hands Free poti reduce la minim contactul cu suprafetele telefonului mobil susceptibile ca ar provoca eruptii cutanate.

Citeste si Gata cu SMS-urile la volan!
                  Ceas & telefon mobil
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân