Șervețele demachiante: ce se întâmplă cu pielea ta când le folosești?

Un cosmetolog a publicat un video prin care demonstrează ce se întâmplă de fapt cu tenul nostru atunci când folosim șervețele demachiante.
  • Publicat:
Șervețele demachiante: ce se întâmplă cu pielea ta când le folosești?
De ce să nu folosești șervețele demachiante?

Dacă obișnuiești să folosești des șervețele demachiante pentru a îndepărta machiajul sau pentru a-ți oferi un aer fresh după antrenament, află că acestea pot fi chiar dăunătoare pentru ten.

Un cosmetolog a publicat pe contul său de Instagram un video prin care demonstrează ce se întâmplă de fapt cu tenul nostru atunci când folosim șervețele demachiante. Specalistul aplică pe o mandarină fond de ten (a folosit o mandarină pentru a ilustra porii), iar atunci când încearcă să îndepărteze machiajul cu ajutorul șervețelelor, acesta nu face altceva decât să împrăștie produsul și să blocheze ”porii” fructului.

Într-un interviu pentru Insider, Tijion Esho, cel care a și ilustrat acest experiment, a spus că șervețelele demachiante nu numai că sunt periculoase pentru mediu, pentru că nu sunt biodegradabile, dar contribuie și la deteriorarea tenului, iar asta din cauza substanțelor care pot produce microleziuni sau care pot ”îndesa” produsele cosmetice în pori ducând astfel la alte probleme de piele.

De ce să nu folosești șervețele demachiante?

Șervețelele demachiante conțin agenți de curățare care dizolvă machiajul și-l îndepărtează. Aceste ingrediente pot irita pielea și o pot usca. Pe lângă potențialul de a îndepărta uleiurile naturale ale pielii, șervețelele demachiante nu sunt indicate persoanelor care se confruntă cu un ten sensibil, mai ales că multe dintre ele au parfum, care produce atât dermatită alergică, cât și iritații.

Apa micelară în schimb captează murdăria, uleiul și machiajul cu ajutorul micelelor pe care le conține. Este un produs delicat și de cele mai multe ori conține ingrediente de curățare și hidratare. Din acest motiv se recomandă ca demachierea să nu se bazeze doar pe folosirea demachiantului sau a șervețelelor demachiante. Acest proces ar trebui să arate cam așa:

  • te demachiezi folosind apă micelară, lapte demachiant sau ulei demachiant, în funcție de tipul de ten
  • te speli pe față cu ajutorul unui cleanser, fie el gel, cremos sau spumă, pentru a îndepărta impurtitățile și produsul demachiant
  • aplici tonerul pentru a îndepărate impuritățile rămase și pentru a curăța și mai bine tenul
  • aplici produsele de îngrijire (creme, serumuri etc.)

Ideal este ca produsele pe care le folosești să nu conțină parfum, deoarece pot irita pielea persoanelor cu un ten sensibil sau care suferă de eczeme, dermatită și psoriazis.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân