Celulita: 5 mituri în care să nu mai crezi

Aproximativ 90% dintre femei au celulită, iar restul de 10% cred că o au. În ciuda acestor date, există numeroase mituri care privesc celulita.
  • Publicat:
Celulita: 5 mituri în care să nu mai crezi
Celulita: 5 mituri în care să nu mai crezi

Fiecare femeie se confruntă cu celulita, aceasta fiind o afecțiune comună care nu ține cont de vârstă, rasă, forma corpului sau dimensiuni. Mai exact, aproximativ 90% dintre femei au celulită, iar restul de 10% cred că o au. În ciuda acestor date, există false informații cu privire la această problemă, deși exact la liniile fine și vergeturile, este perfect normală și trebuie să învățăm să o acceptăm.

Mit 1: Doar persoanele supraponderale au celulită

Mulți factori pot cauza apariția celulitei, dar indicele de masă corporală nu este unul dintre ele. Hormonii, gena, structura și textura pielii, genul și stilul de viață joacă un rol important cu privire la modul în care apare celulita. Până și atleții se confruntă cu această problemă și, chiar dacă aproape fiecare femeie are, aceasta este mai pronunțată la unele dintre ele, iar asta pentru că estrogenul joacă și el un rol important. În plus, odată cu înaintarea în vârstă, femeile produc mai puțin estrogen, ceea ce rezultă o circulație a sângelui mai proastă și scăderea producției de colagen.

Mit 2: Cardio elimină celulita

Într-adevăr, antrenamentele cardio precum alergatul, săriturile cu coarda pot reduce aspectul neplăcut al pielii, dar nu te va scăpa de celulită. Este nevoie de mult antrenament aerobic și cu greutăți, deoarece acestea îți vor oferi fermitate și tonifiere, iar celulita va fi mai puțin vizibilă.

Mit 3: Dacă slăbești, celulita dispare

În teorie, mai puține celule de grăsime ar însemna mai puțină celulită, dar atunci când slăbim și pielea își schimbă aspectul și se poate înrăutăți. Pentru a reduce prezența celulitei este nevoie de antrenament cu greutăți, deoarece astfel pielea își recâștigă elasticitatea. De asemenea, o dietă pe bază de fructe, legume și proteine este ideală pentru formarea colagenului.

Mit 4: Liposucția este răspunsul

Această procedură poate înrăutăți aspectul celulitei deoarece face distribuția grăsimii în corp să nu fie egală.

Mit 5: Cremele pot reduce celulita

Din păcate nu există poțiune magică pe piață care să ducă la dispariția celulitei, chiar dacă întâlnim acest mesaj pe multe produse. Retinolul ar putea aduce o îmbunătățire asupra aspectului pielii, dar potrivit Clinicii Mayo, efectele nu vor fi vizibile mai devreme de șase luni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân