Bogdan Boeriu, kinetoterapeut: cum apare celulita şi cum o tratăm VIDEO

Bogdan Boeriu, kinetoterapeut, explică toate cauzele celulitei, dar şi soluţiile pentru a scăpa de această problemă estetică a femeilor.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Celulita este una dintre cele mai mari bătăi de cap cu care femeile se confruntă şi, din păcate, odată ce am scăpat de ea rezultatul nu este unul definitiv. Din contră, trebuie în continuare să menţinem o dietă echilibrată, să facem sport şi să masăm pielea cu regularitate. Am stat de vorbă cu Bogdan Boeriu, kinetoterapeut, care ne-a explicat ce este de fapt celulita, de ce nu funcţionează aşa numitele ”tratamente minune”, dar mai ales cum menţinem rezultatele obţinute şi care sunt cele mai eficiente proceduri.

Ce este celulita?

Bogdan Boeriu, kinetoterapeut, ne defineşte celulita ca fiind ”ţesutul conjunctiv subepitelial care face legătura între epiteliu şi ţesut adipos începe să degenereze. Degenerarea lui lasă ţesutul adipos să iasă la suprafaţă şi asta dă acel aspect de coajă de portocală pe care îl vedem în cazul celulitei”.

Mituri

  • Dacă slăbim un anumit număr de kilograme celulita dispare
  • Numai persoanele foarte în vârstă se confruntă cu celulita
  • Exerciţiile fizice sunt suficiente pentru a scăpa de celulită

De ce nu funcţionează tratamentele minune?

”Tratamentul celulitei este un sistem complex de intervenţii pe care le putem face asupra organismului. În primul rând trebuie redobândită densitatea ţesutului conjunctiv, ceea ce o simplă cremă, oricât de performantă ar fi, nu are cum să o facă. Bineînţeles, reducerea ţesutului adipos este şi asta importantă. Trebuie îmbunătăţită circulaţia sângelui, circulaţia sistemului limfatic pentru a aduce mai mult oxigen şi pentru a ajuta eliminarea toxinelor din organism”, explică Bogdan Boeriu.

Terapii eficiente pentru celulită

Masajul. La început trebuie să se facă de 3-4 ori pe săptămână, iar mai târziu se poate reduce la de două ori pe săptămână, apoi o dată pe săptămână, bineînţeles în funcţie de rezultatele pe care le avem.

Electrostimularea. Ajută foarte mult la producţia de colagen şi de rediculină, ceea ce reface ţesutul conjunctiv.

Alimentaţia corespunzătoare şi sportul. Planul alimentar trebuie să fie cât mai sărac în grăsimi şi în elemente toxice. Pentru început, ideală ar fi o alimentaţie bazată exclusiv pe vegetale. Exerciţiul fizic are şi el aportul lui.

Vacuum-ul folosind ventuze. Ajută la circulaţia sângelui şi la secreţia colagenului şi reticulinei.

Cum menţinem efectul?

”Celulita nu poate fi eradicată total dacă nu continuăm să avem grijă de corpul nostru. Nu există un tratament care să rezolve celulita odată pentru totdeauna. Această combinaţie între o alimentaţie sănătoasă, exerciţiu fizic şi ajutorul dat, bineînţeles, mecanic, de masaj, electroterapie şi vacuum trebuie susţinut de-a lungul vieţii pentru a ajuta ţesutul conjunctiv să se opună ţesutului adipos”, explică Bogdan Boeriu.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult