Scapă de riduri, mătreaţă şi celulită cu ajutorul ghimbirului

Ghimbirul nu se foloseşte doar în medicină şi bucătărie, ci şi în îngrijirea frumuseţii. Te scapă de riduri, mătreaţă şi celulită.
  • Publicat:
Scapă de riduri, mătreaţă şi celulită cu ajutorul ghimbirului
FOTO: 123rf.com / Scapă de riduri, mătreaţă şi celulită cu ajutorul ghimbirului

Originar din Asia, ghimbirul este folosit de milioane de ani, atât în medicină, cât şi în bucătărie. Datorită popularităţii sale pentru beneficiile pe care le oferă sănătăţii corpului, ghimbirul a câştigat teren şi în industria frumuseţii datorită proprietăţilor sale cosmetice. Este un excelent produs pentru exfoliere, fermitate, tonifiere şi un ideal antiinflamator. Iată câteva dintre beneficiile pe care le are pentru piele şi păr.

Ghimbirul, un exfoliant natural

Ghimbirul posedă proprietăţi de curăţare şi exfoliere, fiind un produs excelent pentru îngrijirea frumuseţii. Curăţă piele în profunzime, desfundă porii şi oferă luminozitate. Mai mult, are capacitatea de a îndepărta celulele moarte şi să ofere pielii un aspect proaspăt şi curat. Ghimbirul poate fi aliatul ideal împotriva tenului gras, deoarece reduce excesul de sebum şi elimină bacteriile responsabile pentru apariţia acneei. Pentru a profita din plin de efectele exfoliante ale ghimbirului poţi folosi un gomaj exfoliant realizat acasă, în doar câteva minute. Ai nevoie de 2 linguri de pudră de ghimbir, o lingură de ulei de migdale şi o lingură de miere. Amestecă ingredientele şi masează pielea cu mişcări circulare, apoi clăteşte.

Ghimbirul, aliatul împotriva ridurilor

Răşina de ghimbir conţine 40 de antioxidanţi naturali. Această plantă are proprietăţi ideale de anti-aging şi este perfectă pentru stimularea circulaţiei sangvine, penetrând pielea în profunzime şi oferindu-i un aspect mult mai ferm şi elasticitate. Pentru ameliorarea sau prevenirea ridurilor, poţi utiliza o mască de ghimbir realizată acasă. Ai nevoie de o lingură de pudră de ghimbir şi o lingură de miere. Aplică rezultatul obţinut pe zonele afectate de apariţia ridurilor şi lasă masca să acţioneze timp de 15 minute, apoi clăteşte. Din fericire, ghimbirul este ideal şi pentru ameliorarea cicatricilor.

Scapă de celulită cu ajutorul ghimbirului

Pentru a obţine o piele fermă şi lipsită de celulită, ghimbirul este soluţia. Această plantă favorizează eliminarea toxinelor din corp şi are capacitatea de a accelera metabolismul. De asemenea, opreşte transformarea caloriilor în depozite de gărsime, care ulterior se depozitează pe anumite zone ale corpului. Pentru a benficia de proprietăţile care luptă împotriva celulitei, infuzia de ghimbir consumată în zilnic poate face minuni asupra corpului tău.

Ghimbirul, perfect pentru sănătatea părului

Dacă până acum am scos la lumină beneficiile ghimbirului asupra pielii, şi sănătatea părului este extrem de importantă. Dacă te confrunţi cu căderea părului sau firul de păr este prea subţire, poţi folosi ghimbirul ca mască pentru păr. Aplică de extractul de ghimbir de la rădăcină la vârfuri şi lasă produsul să acţioneze timp de o oră. Repetă procesul de cel mult două ori pe săptămână pentru a obţine rezultate vizibile. Mare atenţie însă, dacă în timpul aplicării simţi o senzaţie de arsură sau mâncărime pe pielea capului, opreşte-te şi clăteşte părul pentru că este posibil să ai un scalp sensibil.

Ghimbirul te scapă de mătreaţă

De-a lungul anilor, ghimbirul a dobândit o reputaţie şi pentru puterea de a combate mătreaţa. În acest sens este nevoie de o mască pregătită acasă care să conţină două linguriţe de gel de aloe vera şi o linguriţă de suc de ghimbir. Aplică rezultatul pe scalp, maează şi lasă produsul să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte. Dacă nu ai aloe vera, aceasta poate fi înlocuită cu sucul de lămâie (100ml suc de lămâie şi 100ml suc de ghimbir).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”