Ghimbirul: bun pentru sex şi sarcină

Ghimbirul nu are doar potenţialul de a preveni anumite afecţiuni, ci este ideal şi pentru o viaţă sexuală sănătoasă!
  • Publicat:
Ghimbirul: bun pentru sex şi sarcină
FOTO: 123rf.com

De-a lungul anilor, ghimbirul a fost folosit pentru tratarea stărilor de greaţă, indigestiei sau diareei, fiind consumat sub diferite forme, fie în ceai, fie alături de alte alimente. Este o sursă bogată în vitamine şi minerale esenţiale pentru sănătatea corpului şi, pe lângă potenţialul de a preveni cancerul colorectal, bolile de inimă şi diabetul, ghimbirul joacă un rol important şi în asigurarea unei vieţi sexuale sănătoase.

Impotenţa sau disfuncţia erectilă este o afecţiune comună şi des întâlnită în rândul bărbaţilor în vârstă, dar câtă vreme aceasta devine o problemă de natură psihologică, incapacitatea de a menţine o erecţie are loc din cauza cantităţii insuficiente de sânge care pompează către penis şi nicidecum lipsa excitării. Ierburi precum ghimbirul pot sări în ajutorul bărbaţilor. În orice caz, din moment ce impotenţa poate semnala o afecţiune mult mai serioasă, precum bolile cardiovasculare sau diabetul, înainte de administrarea acestui tratament este bine să faceţi o vizită medicului.

Ghimbirul: beneficii pentru sex

Ghimbirul este foarte des folosit de către cupluri pentru stimularea partenerului. Este un tratament ideal pentru persoanele care suferă de impotenţă, întârzie ejacularea precoce, menţine erecţia şi, de asemenea, este ideal pentru femei pentru eliminarea mirosurilor neplăcute ale vaginului.

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Kathi Keville şi Peter Korn, autorii cărţii ”Herbs for Health and Healing”, susţin că circulaţia proastă a sângelui poate cauza impotenţă în rândul bărbaţilor din cauza vaselor de sânge care pur şi simplu nu reuşesc să se umple şi să se extindă. Tot ei susţin că anumite ierburi precum ghimbirul poate ajuta în privinţa dilatării vaselor de sânge şi îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Aromă şi gust. Clarence Meyer notează în cartea sa, ”Herbal Aphrodisiacs from Around the World”, că ghimbirul are anumite proprietăţi medicinale responsabile şi pentru stimularea sexuală, datorită gustului şi aromei sale. Se pare că atât în cultura asiatică, cât şi în cea arabică, mirosul ghimbirului este văzut şi ca afrodisiac.

Terapia cu moxă. Terapia cu moxă este o tehnică foarte veche folosită în medicina chinezească pentru a trata impotenţa cu ajutorul ghimbirului. Această tehnică implică şi prezenţa altor ierburi, dar şi acupunctura.

Ghimbirul: beneficii pentru sarcină

Ghimbirul este de cele mai multe ori folosit pentru eliminarea stărilor de greaţă şi vomă, iar în timpul sarcinii poate fi un ajutor la îndemână. Ceaiul de ghimbir ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute din timpul sarcinii, dar pentru a nu exista reacţii adverse trebuie consumat cu măsură, altfel poate duce la complicaţii de la scăderea în greutate, până la avort spontan sau defecte la naştere ale fătului. Consumat cu moderaţie, nu prezintă riscuri. Tocmai de aceea, recomandarea medicilor este de 1,2 grame de ghimbir pe zi în cazul femeilor însărcinate sau să consume o cană de ceai dimineaţa, odată ce se trezesc şi seara, înainte de culare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”