Daniela Gerken, 56 de ani, Germania – secretele tinereţii

Există femei care nu se împiedică de vârstă pentru a fi în formă maximă sau pentru a călători în lumea întreagă. Daniela Gerken, Germania, este una dintre ele.
  • Publicat:
Daniela Gerken, 56 de ani, Germania – secretele tinereţii
Daniela Gerken, 56 de ani – Secretele ei de tinereţe, foto: Sabine Kristan

Femeile germane sunt o sursă incredibilă de inspiraţie. Sunt independente, luptă pentru drepturile lor, muncesc fără încetare, călătoresc chiar şi singure prin lume, şi foarte important – nu se împiedică de vârstă pentru a arată şi a se simţi bine în pielea lor. V-o prezentăm pe Daniela Gerken, 56 ani, mamă a 3 copii, călător pasionat. Are momente când are şi 4 joburi, dar de la ora de sport nu lipseşte. O sursă de motivaţie şi de optimism incurabil. Iată secretele ei.

Daniela locuieşti în Hochheim am Main, lângă Frankfurt, însă este originară din Köln. Am întâlnit-o în Wiesbaden, un oraş de o eleganţă aristocratică, în boutique ul în care lucrează part-time. Este înaltă, blondă, prietenoasă, un corp de adolescentă. Şi zâmbeşte mult. Nu se teme de riduri, însă este foarte strictă cu corpul ei.

CSÎD: Ce te motivează să te  dai jos din pat în fiecare dimineaţă?

Daniela Gerken: În primul rând îmi spun ”URAAA”, sunt sănătoasă, sunt în viaţă şi sunt curioasă să trăiesc ceea ce noua zi îmi oferă. În afară de asta, pe un perete am lipit un poster cu acest text ”Dansează ca şi cum nimeni nu te vede, iubeşte ca şi cum inima ta nu a fost niciodată rănită, cântă ca şi cum nimeni nu te-ar auzi şi trăieşte ca şi cum nu există mâine.” Ceea ce pentru mine înseamnă să fii deschis, să dai fiecărei zile o şansă.

Fiecare nouă zi e o şansă! foto: Sabine Kristan

Daniela Gerken

CSÎD: Care sunt obiceiurile tale alimentare?

Daniela Gerken: Atunci când mă trezesc, pun muzică – este foarte important pentru mine. Fac un duş, mă îmbrac, mă machiez puţin şi pregătesc micul dejun. Întotdeauna acord timp micului dejun. Beau o cafea, un fresh din portocale sau grepfrut, 2, 3 felii de pâine integrală cu brânză, piept de pui, iar în week-end fac o omletă. În timpul zilei nu prea mănânc, am observat că dacă mănânc mult la prânz mă simt obosită. Mai mănânc fructe (şi acasă şi la birou am un coş cu fructe proaspete) sau un iaurt. Când simt că glicemia scade mănânc o prăjiturică şi beau un ceai (este singurul desert). Seara este masa mea principală la ora 6.00 pm de obicei. Nu îmi place să mănânc târziu. Prefer peşte sau carne albă, legume sau o salată sau carbohidraţi integrali. Acompaniez cina cu un pahar de vin. Înainte de culcare beau o infuzie din plante.

CSÎD: Cum arată o zi din viaţa ta atunci când nu călătoreşti?
Daniela Gerken:
După micul dejun merg la serviciu. Principalul meu job este de secretar la o şcoală. O dată o mamă mi-a zis că sunt suflet şi inimă acolo. Secretariatul este un loc central în care organizezi şi eşti în contact cu copii, profesori, părinţi, director etc.
După job merg la sala de sport. De două, 3 ori pe săptămână lucrez la un boutique de haine în Wiesbaden – vând haine şi fac consiliere vestimentară. Seara gătesc pentru mine şi fiul meu sau ies cu prieteni. Dimineaţa mă trezesc la 6.00 am, iar seara adorm la 10.00 pm. Cam asta este o zi normală pentru mine.

Daniela ia cina la ora 6.00 pm în general. Foto: Anna Rieke Gerken

CSÎD: Care sunt secretele tale de frumuseţe?
Daniela Gerken:
Întâi de toate: somn suficient şi timp pentru relaxare. Pielea mea este foarte uscată, folosesc ulei de argan pentru corpul meu. Şi când vine vorba de make-up, merg pe mâna lui Marilyn Monroe: „Un zâmbet este cel mai bun machiaj pe care orice fată îl poate purta”.

Daniela are 4 joburi şi 3 copii, foto: Sabine Kristan

Sportul îi dă energie!

CSÎD: Ai un corp uimitor! Care este secretul? Cum păstrezi greutatea sub control chiar dacă eşti mama a 3 copii uimitori?
Daniela Gerken:
(Zâmbeşte) Geanta mea de sport este întotdeauna pregătită şi măcar 4-5 ori pe săptămână mă duc la sala de sport imediat ce ies de la job. Chiar dacă lucrez la sălă doar 35-40 de minute pe zi, mă simt mult mai bine după asta. Pun accent pe exerciţiile fizice de forţă şi pe cele pentru muşchi (picioare, burtă, braţe). În plus, îmi place să merg pe jos. Oriunde sunt eu, prefer să merg în loc să iau maşina, metroul sau autobuzul… Celălalt efect secundar pozitiv al mersului pe jos este că văd atât de multe, lucruri mici, lucruri frumoase.

”Cel mai bine te relaxezi atunci când îţi laşi deoparte viaţa de zi cu zi pentru o vreme”

CSÎD: Sunt momente în care ai şi 4 joburi. De unde ai atâta energie?
Daniela Gerken:
Gândirea pozitivă şi cred mereu în ceea ce este mai bun. Călătorind şi luându-mi pauzele mele, colectând mereu noi impresii îmi ţin inima deschisă. Dar şi în viaţa de zi cu zi am grijă să citesc cărţi şi să ascult muzică – o altă formă de energie.

CSÎD: Cât de des călătoreşti?
Daniela Gerken
: Cel puţin o dată o lună, merg undeva. Un weekend prelungit prin Europa în general ales. Când am mai mult timp, merg să văd ţări noi. Iubesc sailingul. Este o combinaţie perfectă între relaxare şi vizitat. În plus, eşti zilnic într-un loc nou.

Daniela călătoreşte o dată pe lună, foto arhiva personală

Daniela Gerken
CSÎD: Ce înveţi din călătoriile tale? Dă-ne nişte exemple, te rog.
Daniela Gerken:
În primul rând, călătorind înveţi despre tine. Nu contează unde mergi, te iei pe tine cu toate ale tale. Cum ziceam, mergi pe jos cât de mult poţi, deschide ochii, nasul, observă, miroase şi bucură-te. Mereu descopăr flori, animale, oameni cu care te poţi împrieteni. Între timp pot spune că am prieteni prin toată lumea. Când eram în Mykonos în aprilie am ajuns la o concluzie pe care vreau să o împărtăşesc. Atunci când eşti într-un loc total nou poţi fi speriat. Unele locuri sunt îndepărtate, nu ştii la ce să te aştepţi la următorul colţ, te poţi întreba dacă ai suficientă benzină, dacă eşti pe drumul cel bun, etc. Dar după ce ai ajuns la destinaţie şi te întorci înapoi, devii cumva mai relaxat. Ştii cum e drumul, ştii unde e următoarea benzinărie, ştii unde sunt străzi cu probleme etc. Şi am realizat ”Asta e viaţa. Sunt cu siguranţă pe drumul meu de întoarcere”. Evident, tot sunt surprize, dar în mare ştii la ce să te aştepţi şi te bucuri cât de mult poţi.

Drumul de întoarcere e mai uşor!

CSÎD: Cum este să călătoreşti singură? Ce sfaturi ai pentru a încuraja pe cei care îşi doresc?
Daniela Gerken:
Eu aleg locul în care merg, eu aleg zborul, apartamentul pe care îl voi închiria, o maşină de închiriat şi pornesc. Consider că dacă nu plecăm ne putem bloca, fizic şi mental. Eu călătoresc atât pentru relaxare, dar şi pentru inspiraţie.
Uneori mă sperii de necunoscut, dar mă gândesc – ce se poate întâmpla în cel mai rău caz? Mă liniştesc atunci când realizez că există soluţii pentru situaţiile de criză. Mereu se vor găsi oameni să te ajute dacă eşti deschis şi de asemenea te poţi ajuta singur – mereu descoperim că putem face lucruri pe care nu le-am mai făcut înainte. O şansă pentru a deveni mândri de noi.
Ce costă să faci visele să devină realitate? Curaj!

Eleganţă la orice vârstă, foto: Sabine Kristan

Daniela Gerken, foto: Sabine Kristan

CSÎD: Cum ai descrie femeile germane?
Daniela Gerken: 
Încrezătoare în propriile forţe, disciplinate, pasionate de modă, active.

CSÎD: Dacă te-ai putea reîntoarce în timp ai schimba, dar ai avea cunoştinţele de astăzi ai schimba ceva în viaţa ta? 
Daniela Gerken:
Fără trecutul tău şi fără experienţele pe care le-ai trăit nu ai mai fi cel de astăzi. Consider că totul în viaţă se întâmplă cu un motiv, chiar dacă la momentul respectiv nu înţegem. Nu trebuie să cerem să înţelegem viaţa, trebuie să îi dăm un sens. Viaţa ne forţează să luăm decizii uneori foarte repede şi unele foarte drastice. Nu pot spune că toate deciziile mele sunt bune, dar pot spune că nu am regrete. Ceea ce am învăţat în viaţă este ”Niciodată nu renunţa să lupţi!”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”