Pielea texturată și neuniformă: cauze și sfaturi pentru a o îmbunătăți

Din păcate, pielea texturată și uniformă este una dintre cele mai comune probleme. În spatele ei stau mai multe cauze, dar există mai multe moduri prin care o poți îmbunătăți.
  • Publicat:
Pielea texturată și neuniformă: cauze și sfaturi pentru a o îmbunătăți
Foto: envato

Ca femei, știm cum ar arăta scenariul ideal pentru pielea noastră: netedă, hidratată, fără pori dilatați și fără imperfecțiuni. Din păcate, pielea texturată și uniformă este una dintre cele mai comune probleme.

În spatele ei stau mai multe cauze precum uscăciunea, porii dilatați, cicatricile sau chiar acneea. Vestea bună este că există mai multe moduri prin care poți îmbunătăți textura pielii cu ajutorul rutinii de îngrijire.

Pielea texturată: cauze

Înainte de toate, haideți să aflăm care sunt cauzele din spatele acestei probleme. În primul rând, pielea texturată poate apărea din cauza acumulării celulelor moarte la suprafața ei. Organismul nostru în mod natural trece prin acest proces și anume deteriorarea unor celule și înlocuirea lor cu altele noi la fiecare 28-42 de zile. Acest proces poate fi afectat la rândul lui de alți factori precum înaintarea în vârstă, uscarea pielii, expunerea la soare, agenții poluanți sau factorii din stilul de viață precum fumatul.

O altă cauză ar mai putea fi și îngrijirea în exces. Mai exact, atunci când folosim prea multe produse de skincare și în mod frecvent. De exemplu, prea multă curățare și exfoliere pot îndepărta uleiurile naturale ale pielii și se pot dezechilibra pH-ul și micriobiomul. Astfel, apar schimbări inflamatorii care se manifestă ca iritații, roșeață, textură neuniformă, pori dilatați și chiar acnee.

Cum să îmbunătățești textura pielii?

Înainte de toate, identifică cauza. Medicul dermatolog te va ajuta în acest sens și te va îndruma în alegerea unui plan de tratament.

Mai apoi, exfoliază pielea. Este o modalitate foarte simplă de a scăpa de problemele de textură și de acumularea celulelor moarte. Exfoliază pielea de două ori pe săptămână cu un scrub delicat sau un exfoliant chimic. Asigură-te că particulele sunt moi sau se pot dizolva pentru a evita iritarea sau deteriorarea barierei protectoare a pielii. Optează pentru formule cu alfa-hidroxi acizi precum acidul glicolic și acidul lactic sau beta-hidroxi acizi precum acidul salicilic.

Folosește retinol. Retinolul și retinoizii accelerează producția de colagen și elastină. Folosirea acestor tratamente ajută la tratarea și prevenirea formării acneei.

Folosește protecție solară. Factorul de protecție se aplică de la începutul anului, până la finalul anului. Acest produs protejează pielea împotriva fotoîmbătrânirii și reduce aspectul texturat al pielii.

Încearcă vitamina C. Din rutina zilnică de îngrijire a pielii nu ar trebui să lipsească vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care stimulează producția de colagen și previne deteriorarea produsă de radicalii liberi.

Hidratează! Hidratează! Hidratează! Indiferent de tipul pielii, cea mai simplă soluție de a menține o piele sănătoasă este cu ajutorul produselor de hidratare. Optează pentru produse care au ca ingredient acidul hialuronic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân