Motivul surprinzător pentru care este bine să ții oja în frigider

  • Publicat:
  • Actualizat:
Motivul surprinzător pentru care este bine să ții oja în frigider

Oja în frigider? Ei bine, da, acolo e cel mai bine să o depozitezi. Motivul? Simplu: așa își va menține consistența.

Cu alte cuvinte, nu se îngroașă. Și așa nu mai ești nevoită „să o îndoi” cu acetonă, nici nu îi distrugi culoarea vibrantă. Nici nu mai arunci bani pe o altă sticluță cu ojă, pentru că cea veche este inutilizabilă.

Ține oja în frigider ca să-i menții culoarea vie

Un alt motiv să ții oja în frigider este acesta: culoarea se va menține vie o perioadă mai îndelungată. Explicația ne-o oferă Ram Hariharan, nail-artist cu experiență în domeniu.

Dacă ții oja în frigider, procesul de decolorare ca urmare a evaporării solvenților este încetinit. Cel mai bine este să depozitezi lacul de unghii în frigider imediat după ce îl cumperi. Chiar dacă plănuiești să folosești oja mai târziu, într-un context anume, spune specialistul.

Modalitatea corectă de depozitare a lacului de unghii în frigider este aceasta: sticluța bine închisă, așezată în poziție verticală, deci „în picioare”, pe ușă.

Este recomandat să scoți sticluța cu ojă din frigider cu 30 de minute înainte de a-ți face manichiura, astfel încât să ajungă la temperatura camerei.

Un alt detaliu important, de care nu prea multe doamne țin cont: sticluța de ojă nu se agită, niciodată!

Chiar dacă ți-a intrat în reflex, încearcă să scapi de acest obicei, pentru că nu este deloc OK. Agitând sticla de ojă, nu faci decât să creezi bule de aer, care ulterior se vor vedea pe unghiile tale. Da, acele mici punctulețe enervante, știm că ești la curent cu fenomenul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”