Cum să îndepărtezi corect oja semipermanentă, acasă

Oja semipermanentă poate fi îndepărtată şi acasă, fără prea multe instrumente. Iată ce este de făcut pentru a nu afecta unghia.
  • Publicat:
Cum să îndepărtezi corect oja semipermanentă, acasă
FOTO: shutterstock / Cum să îndepărtezi corect oja semipermanentă, acasă

Manichiura cu ojă semipermanentă are şi ea avantajele ei, iar unul dintre acestea ţine de rezistenţa ei pe unghie şi a faptului că nu trebuie să te mai preocupe mersul la salon atât de des. Dar ce faci când nu ai timp să ajungi la o programare sau pur şi simplu vrei să renunţi la ea, acasă? Există posibilitatea ca odată ce încerci să îndepărtezi acasă oja semipermanentă să îţi deteriorezi unghia, pentru că nu cunoşti toate etapele pe care le parcurge un specialist în tot acest proces şi nici nu deţii toate instrumentele necesare. Iată cum să îndepărtezi oja semipermanentă fără să dteriorezi unghia şi cuticula.

Protejează pielea. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să foloseşti o cremă de mâini hidratantă pentru că vei folosi produse care vor acţiona nu doar la nivelul unghiei, ci şi al pielii.

Foloseşte un buffer. Următorul pas este să foloseşti un buffer peste primul strat de ojă, astfel încât să creezi o zonă prin care să poată pătrunde acetona.

Înmoaie dischete demachiante în acetona. Ia câteva dischete demachiante, taie-le bucăţi mai mici, cât să acopere unghia şi aplică acetona pe ele. Asigură-te că foloseşti acetona 100% şi nu doar un produs pentru îndepărtarea lacului de unghii. În general, acestea conţin acetona dialuat şi va fi nevoie de un timp mai lung pentru îndepărtarea ojei de pe unghie.

Prinde dischetele cu folie de aluminiu. După ce ai plicat pe unghie dischetele înmuiate în acetonă, securizează-le cu ajutorul foliei de aluminiu pe care, la rândul ei, o împarţi în mici fâşii.

Aşteaptă 10-15 minute. După ce ai bifat paşii de mai sus, trebuie să ai puţină răbdare şi să aştepţi 10-15 minute, în cazul în care ai folosit 100% acetonă. Dacă ai ales o formulă diluată, este nevoie de 30 de minute sau mai mult ca oja să se îndepărteze complet. Odată ce dai jos foliile de aluminiu ar trebui ca oja să se îndepărteze complet sau cel puţin să se umfle. Regula de aur: nu o îndepărta cu ustensile pentru a nu deteriora patul unghial.

Foloseşte un buffer. Din nou, ne întoarcem la buffer, de data aceasta pentru a curăţa complet unghia şi pentru a-i oferi luciu. După tot acest proces, alege să aplici un ulei pentru cuticule, iar după câteva minute spală-te pe mâini şi aplică o cremă hidratantă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?