Masca pentru păr cu banane, ideală pentru tratarea mătreţii şi a vârfurilor despicate

Din seria măştilor pentru păr care pot fi realizate cu ingrediente din bucătăria proprie, continuăm cu măştile cu banane.
  • Publicat:
Masca pentru păr cu banane, ideală pentru tratarea mătreţii şi a vârfurilor despicate
FOTO: pixabay.com / Masca pentru păr cu banane, ideală pentru tratarea mătreţii şi a vârfurilor despicate

Bananele proaspete sunt bogate în nutrienţi, au un gust delicios şi miros chiar apetisant. Dar te-ai gândit vreodată cât de benefice pot fi pentru firul de păr? Se pare că bananele îmbunătăţesc textura părului, oferă strălucire şi chiar îngroaşă firul de păr, datorită siliciului, un mineral care ajută corpul să producă colagen, ideal pentru un păr mai puternic şi gros. De asemenea, bananele au proprietăţi antimicrobiene care ajută la vindecarea scalpului uscat şi ameliorează simptomele mătreţii. Este un ingredient foarte popular pentru măştile de păr realizate acasă, mai ales că oferă un aspect catifelat. Iată care sunt beneficiile pentru păr atunci când folosim bananele ca măşti, dar şi în ce reţete pot fi integrate în funcţie de nevoile părului.

Mască pentru păr cu banane: beneficii

Din fericire, măştile pentru păr cu banane pot fi folosit pentru diferite afecţiuni. Datorită conţinutului de siliciu, măştile cu banane ne poate scăpa de aspectul electrizant al firului de păr, iar asta pentru că siliciul este absorbit de corp pentru a produce colagen, proteină care asigură elastictatea şi sănătatea părului. La rândul lui, siliconul, un derivat al siliciului, este frecvent inclus în produsele de beauty ca balsamul pentru păr, care oferă un aspect catifelat şi voluminos.

Îndepărtează mătreaţa. Timp de secole, frunzele, coaja de banană şi fructul în sine au fost folosite în diferite culturi pentru tratarea anumitor afecţiuni. Se pare că extractul de banană vine la pachet cu proprietăţi antioxidante şi antibacteriene. Primele semne ale mătreţii pot fi produse de iritaţii, scalp uscat, dar şi fungi.

Ajută la creşterea părului. Antioxidanţii care se regăsesc în banane pot ajută firul de păr să devină mai puternic şi să lupte împotriva stresului oxidativ, o cauză majoră a căderii părului odată cu înaintarea în vârstă. De-a lungul timpului, măştile pentru păr cu banane pot ajuta foliculii de păr să devină mai puternici, iar ca rezultat părul va creşte mai repede şi mai lung.

Măşti pentru păr cu banane pe care să le faci acasă

Mască cu ou şi banană. Pentru această mască este nevoie de doar două ingrediente, suficiente cât să ofere strălucire firului de păr şi să accelereze creşterea în lungime. Un studiu de laborator realizat în 2018 arată că proteina care se regăseşte în ou ajută părul să crească.

Ai nevoie de:

  • 1-2 banane decojite, în funcţie de lungimea părului
  • 1 ou

Amestecă cele două îngrediente cu ajutorul unui blender pentru a se omogeniza mai bine, apoi aplică produsul pe scalp şi pe lungimea părului şi lasă-l să acţioneze timp de 10-15 minute. Clăteşte părul cu apă călduţă.

Mască de păr cu banană şi miere. Mierea este bogată în antioxidanţi care pot ajuta la vindecarea scalpului uscat şi iritat. Această mască este ideală pentru tratarea mătreţii.

Ai nevoie de:

  • 1/2-1 linguriţe de miere, în funcţie de lungimea părului (ideal ar fi să fie miere de Manuka)
  • 1-2 banane

Amestecă ingredientele cu ajutorul unui blender, aplică produsul pe scalp şi lungimea părului şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Clăteşte părul cu apă călduţă.

Mască de păr cu banan şi cocos. Banana şi cocosul fac un duo de excepţie pentru păr, lăsându-l catifelat şi extrem de hidratat. Această mască este ideală după decolorarea sau vopsirea părului, pentru a trata foliculii de păr deterioraţi.

Ai nevoie de:

  • 1 linguriţă de ulei de cocos (la temperatura camerei)
  • 1-2 banane

Amestecă ingredientele cu ajutorul unui blender, aplică masca atât pe scalp, la rădăcină, cât şi pe lungimea părului şi acoperă părul cu o cască pentru duş. Lasă masca să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască de păr cu banană şi avocado. Avocado are numeroase beneficii pentru păr. Mineralele şi proteinele pe care acest fruct bogat în grăsimi ajută la catifelarea firului de păr şi îngrijirea foliculilor. Masca se potriveşte perfect atunci când încep să apară primele semne ale procesului de îmbătrânire sau dacă părul are nevoie de extra volum.

Ai nevoie de:

  • 1 avocado
  • 1-2 banane, în funcţie de lungimea părului

Amestecă ingredientele şi aplică masca pe lungimea părului, în special pe vârfuri. Las-o să acţioneze timp de 10-15 minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască pentru păr cu banană, ou, miere, ulei de cocos, ulei de măsline şi avocado. Bineînţeles, poţi folosi toate ingredientele de mai sus pentru a crea o mască mai complexă.

Ai nevoie de:

  • 1-2 banane
  • 1/2 avocado
  • 1/2 linguriţă ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă ulei de cocos
  • 1/2 linguriţă miere
  • 1 ou

Amestecă toate ingredientele şi lasă masca să acţioneze timp de 20 de minute pentru rezultate uimitoare. Clăteşte părul cu apă călduţă.

Măşti pentru păr cu banană: la ce riscuri ne expunem

Nu putem vorbi doar de beneficiile pe care aceste măşti le au pentru păr. Totodată menţionăm şi pericolele la care ne putem expune, cum ar fi alergiile. De asemenea, trebuie să avem mare grijă ca atunci când clătim părul să îndepărtăm complet masca pentru că banana poate irita şi înrăutăţi aspectul scalpului şi simptomele mătreţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Mască pentru păr cu albuş de ou
Mască pentru păr cu albuş de ou
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân