Mască pentru păr cu albuş de ou

Albuşul de ou conţine cea mai mare cantitate de proteină şi este ideal pentru firul de păr.
  • Publicat:
Mască pentru păr cu albuş de ou
FOTO: pixabay.com / Mască pentru păr cu albuş de ou

Dacă gălbenuşul conţine cea mai mare cantitate de grăsime din ou, albuşul conţine cea mai mare parte de proteină. Totodată, albuşul este cea mai completă proteină deoarece conţine aminoacizi esenţiali. În dietă, proteina este necesară pentru a forma, menţine şi înlocui ţesuturile din corp, inclusiv părul.

Firul de păr este împărţit în trei straturi:

  • Măduvă- nu există în firul de păr subţire şi este stratul interior al firului de păr
  • Cortex- acesta este stratul de mijloc al firului de păr care conferă culoare, textură şi fermitate.
  • Cuticulă- acesta este stratul exterior, un strat subţire care protejează cortexul.

Ce beneficii are albuşul de ou pentru firul de păr

Gălbenuşul de ou întăreşte cortexul, iar astfel părul este mai puţin predispus la ruperea şi despicarea vârfurilor. De asemenea, ajută cuticula să fie mai tare, iar părul devine mai strălucitor. Atunci când femeile nu consumă suficientă proteină, părul se subţiază, este fragil şi cade. Tratamentele chimice, sursele de căldură şi oxidanţii din mediul înconjurător contribuie la pierdere proteinei firului de păr.

Cum să foloseşti albuşul pentru păr- mască făcută acasă

Necesarul zilnic de proteină consumat ajută la menţinerea unui păr sănătos, iar măştile pentru păr cu albuş de ou ajută la repararea firului de păr deteriorar şi ameliorarea căderii părului. Multe persoane folosesc măştile pentru păr cu albuş pentru a curăţa scalpul de exesul de ulei, pentru întărirea firului de păr, lupta împotriva mătreţii şi, mai ales, o creştere rapidă a părului. Bineînţeles, albuşul de ou poate fi combinat şi cu alte ingrediente ca uleiul de cocos, de exemplu.

Ai nevoie de două ouă. Separă albuşurile de gălbenuşuri, într-un bol, iar peste albuşuri adaugă două linguriţe de ulei de cocos. Bate compoziţia, iar apoi aplică pe firul de păr. Distribuie amestecul de la rădăcină spre vârfuri cu ajutorul degetelor şi masează. Lasă masca să acţioneze timp de 20 de minute. Clăteşte cu apă călduţă şi şamponează.

Măştile pentru păr cu albuş de ou pot fi folosite şi alături de ulei de argan, suc de lămâie, iaurt, miere, banană sau oţet de mere, în funcţie de problemele pe care părul le întâmpină: mătreaţă, vârfuri despicate sau scalp uscat.

Potenţiale riscuri

Albuşul de ou nu trebuie consumat fără să fie gătit, iar asta pentru a evita contaminarea cu Salmonella. Cât despre aplicarea pe păr sau scalp, nu este recomandată folosirea oului dacă există o alergie la acesta. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul altor ingrediente pe care le conţin măştile pentru păr.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”