Masca de păr cu maioneză: beneficii şi cum funcţionează

Din seria măştilor pentru păr, aducem în discuţie masca cu maioneză. Iată care sunt beneficiile pentru firul de păr.
  • Publicat:
Masca de păr cu maioneză: beneficii şi cum funcţionează
FOTO: 123rf.com / Masca de păr cu maioneză: beneficii şi cum funcţionează

Masca de păr cu maioneză este alternativa ideală pentru tratamentul de păr, iar asta datorită faptului că lasă vârfurile moi şi catifelate. Deşi de multe ori este opţiunea excelentă pentru părul creţ sau pentru bucle, această mască de păr poate oferi beneficii vizibile şi altor tipuri de păr.

Masca de păr cu maioneză: beneficii

Dacă dăm o căutare pe Internet aflăm că masca de păr cu maioneză vine la pachet cu numeroase beneficii, de la îmbunătăţirea sănătăţii firului de păr, până la hidratarea intensă. Pentru a înţelege mai bine toate aceste lucruri, iată câteva aspecte importante pe care trebuie să le ştii despre ingredientele pe care le conţine.

Maioneza este considerată un ulei, deoarece aceasta poate conţine ulei de canola sau din boabe de soia, gălbenuş de ou, oţet şi suc de lămâie. Anumite brand-uri pot conţine şi alte ingrediente ca ulei de măsline sau boabe de muştar. În teorie, maioneza tinde să ofere un aspect uleios părului, iar asta din cauza ingredientelor pe care le conţine, dar care sunt ideale pentru lungimea părului şi vârfuri unde uleiul natural (sebumul) nu poate ajunge.

Întăreşte firul de păr. Se pare că maioneza este ideală pentru întărirea firului de păr, dar mai ales pentru protejarea culorii.

Accelerează creşterea părului. Multe persoane cred că măştile cu maioneză accelerează creşterea firului de păr datorită aminoacizilor care poartă numele de L-cisteină, care este mult mai eficientă atunci când se foloseşte alături de vitamina B6, care la rândul ei ajută la absorbţia altor nutrienţi importanţi, printre care se numără zincul şi fierul.

Cum să foloseşti masca de păr cu maioneză

Un lucru este sigur: masca de păr cu maioneză nu are cum să afecteze părul în vreun fel. Singura excepţie ar fi în cazul în care ai alergie la unul dintre ingredientele pe care le conţine.

Ce trebuie să faci:

  • Udă părul
  • Aplică o ceaşcă de maioneză începând cu scalpul, apoi pe toată lungimea firului de păr până la vârfuri. Foloseşte oricât  de multă maioneză ai nevoie, până când tot părul este acoperit
  • Masează produsul
  • Acoperă cu o cască pentru păr şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute
  • Clăteşte şi şamponează

Aplică masca cu maioneză o dată pe săptămână.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân