Mască pentru păr cu aloe vera: beneficii, riscuri şi cum să o pregăteşti acasă

Măştile pentru păr sunt o plăcere! De data aceasta vorbim despre aloe vera şi minunile pe care le face pentru firul de păr.
  • Publicat:
Mască pentru păr cu aloe vera: beneficii, riscuri şi cum să o pregăteşti acasă
FOTO: 123rf.com / Mască pentru păr cu aloe vera: beneficii, riscuri şi cum să o pregăteşti acasă

Aloe Vera este o plantă suculentă care preferă clima blândă şi care îşi are originile în nordul Africii. Are frunze triunghiulare şi cărnoase, marginile sunt zimţate, iar interiorul conţine un gel folosit pentru remediile naturale. În primul rând, aloe vera este cunoscută pentru utilizarea în caz de arsuri sau răni, dar şi alte beneficii datorită proprietăţilor sale hidratante, a vitaminelor pe care le conţine, câştigând teren în tratamentele pentru părul uscat sau pentru piele. Cercetările au arătat de-a lungul timpului că aloe vera elimină mătreaţa, iar compuşii pe care îi conţine oferă un aspect mult mai sănătos firului de păr. Iată câteva dintre beneficiile utilizării de aloe vera şi cum poate fi ea integrată în măştile pentru păr, chiar acasă.

Aloe Vera, beneficii pentru păr. De ce să o foloseşti ca mască

Deşi sunt foarte puţine cercetări specifice care vorbesc despre ”relaţia” dintre aloe vera şi păr, însă toate acestea vorbesc despre:

  • acţiunile sale antiinflamatorii care ajută la reducerea iritaţiilor scalpului
  • efectul hidratant
  • conţinutul de enzime şi acizi graşi care ajută la reducerea inflamaţiilor
  • prezenţa vitaminelor C, E, B12, a acidului folic şi a colinei care ajută la întărirea firului de păr

Tipuri de păr pe care se poate folosi aloe vera

Nu există studii care să puncteze că aloe vera este ideală pentru un anumit tip de păr. În general, specialiştii recomandă folosirea acesteia în cazul în care te confrunţi cu:

  • părul gras
  • părul deteriorat
  • părul creţ
  • părul natural

Cum să faci o mască de păr cu aloe vera, chiar acasă

Măştile pentru păr sunt tratamente de tip leave-in, benefice pentru firul de păr din diferite motive. De cele mai multe ori, acestea conţin mai multe uleiuri şi agenţi de hidratare spre deosebire de balsamul obişnuit, iar odată ce sunt lăsate să acţioneze pentru o perioadă mai lungă de timp, regenerarea părului este mai intensă faţă de rutina obişnuită de îngrijire a părului. Poţi opta pentru un amestec de aloe vera cu ulei de cocos pentru o mască mult mai eficientă, pentru că uleiul de cocos ajută părul să fie mai catifelat, mai puternic şi mai strălucitor. De asemenea, acest amestec reduce aspectul electrizant.

Mască pentru păr cu ulei de cocos şi aloe vera

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de gel de aloe vera (proaspăt sau din magazin)
  • 1 linguriţă de ulei de cocos la temperatura camerei

Mod de aplicare:

Amestecă ingredientele până se formează o pastă şi aplică masca pe întreaga lungime a părului cu ajutorul degetelor. Pentru părul mai lung, secţionează părul ca aplicarea să fie mai uşoară. Aplică produsul şi la rădăcină doar dacă te confrunţi cu mătreaţă sau alte probleme ale scalpului. Acoperă părul cu un prosop sau cu o cască pentru păr şi las-o să acţioneze timp de 30 de minute. Spală părul pentru a îndepărta produsul şi alte reziduuri şi aplică masca de câteva ori pe săptămână.

Mască pentru păr cu aloe vera şi oţet de mere

Această reţetă este ideală pentru scalpul iritat şi pentru a elimina mătreaţa.

Ingrediente:

  • 4 linguriţe de gel de aloe vera
  • 2 linguriţe de oţet de mere
  • 1 linguriţă de miere

Mod de aplicare:

Amestecă ingredientele până se formează o pastă şi aplică masca pe scalp. Las-o să acţioneze timă de 20 de minute, iar apoi clăteşte şi spală corect părul. Foloseşte această mască o dată pe săptămână.

Mască pentru păr cu aloe vera şi iaurt

Potrivit unui studiu din 2017, probioticele din iaurt ajută în privinţa mătreţii.

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de iaurt grecesc
  • 2 linguriţe de gel de alor vera
  • 2 linguriţe de miere

Mod de aplicare:

Amestecă ingredientele până se formează o pastă, aplică masca pe întreaga lungime a părului şi las-o să acţioneze nu mai mult de 20-30 de minute. Pentru rezultate vizibile, foloseşte-o o dată pe săptămână.

Ce riscuri sunt dacă foloseşti aloe vera

În general, aloe vera aplicată pe scalp nu prezintă un risc, deşi există persoane alergice la această plantă. Cel mai probabil, dacă ai eşti alergic la ceapă sau usturoi există şanse mari să fii alergic şi la aloe vera. Dacă nu ai folosit până acum gelul de aloe vera pe piele sau pe păr, recomandat este să aplici o cantitate mică pe mână, pentru a testa dacă ai sau nu o reacţie. Dacă nu observi nicio reacţie (roşeaţă, mâncărime, umflături) în următoarele ore, poţi folosi fără nicio grijă măştile pentru păr cu aloe vera.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân