Rodia, aloe vera şi mierea fac minuni pentru mâini

Vremea de afară nu este chiar prietenoasă cu mânuşiţele domniţelor afectate vizibil în această perioadă. Se usucă, se înroşesc, se crapă... Pentru a scăpa de senzaţia de disconfort, e musai să ai la îndemână o cremă intens hidratantă, special concepută pentru pielea agresată de frig, susţin specialiştii.
  • Publicat:
Rodia, aloe vera şi mierea fac minuni pentru mâini
Vremea de afară nu este chiar prietenoasă cu mânuşiţele domniţelor afectate vizibil în această perioadă. Se usucă, se înroşesc, se crapă… Pentru a scăpa de senzaţia de disconfort, e musai să ai la îndemână o cremă intens hidratantă, special concepută pentru pielea  agresată de frig, susţin specialiştii.

Printre ingredientele vedetă se numără şi de astă dată rodia. Prin urmare, o cremă de mâini cu rodie este o alegere inspirată. Un astfel de produs contribuie la regenerarea pielii şi redobândirea fermităţii acesteia, datorită complexului de antioxidanţi care previne îmbătrânirea prematură a pielii mâinilor şi formarea petelor cauzate de vârstă.

Uleiul preţios din seminţe de rodii biologice are efect antioxidant şi stimulează regenerarea celulară, dar totodată, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi o protejează activ împotriva acţiunii dăunătoare a radicalilor liberi. Pe lângă acestea, uleiul pur de susan şi untul natural de Shea împiedică deshidratarea şi contribuie la fineţea pielii mâinilor pe termen lung.

Extractele din cereale susţin fermitatea şi elasticitatea pielii, iar întreaga compoziţie unică are ca rezultat o piele suplă şi catifelată.

La fel de eficient este şi un gel de curăţare blând pe bază de Aloe Vera. Ajută la calmarea pielii uscate, hidratând-o intens. Mâinile vor fi curăţate şi revigorate. Poţi însă chiar cu mâna ta să te ocupi de aspectul delicatelor mânuşite.

Iată o reţetă eficientă şi uşor de realizat pentru o cremă de mâini pe bază de miere. Ingrediente: zeamă de lămâie, 125 g de ceară de albine, 250 g de miere, 50 g de polen. Într-un vas de ceramică se amestecă doar cu o lingură de lemn cu coada lungă ingredientele din reţetă. Ulterior, se adaugă ceara topită amestecând continuu până se răceşte. În urma aplicării vei obţine mâini fine şi… dulci.

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Top 5 erori în îngrijirea tenului
Top 5 erori în îngrijirea tenului
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”