Top 5 erori în îngrijirea tenului

De multe ori ne plângem că nu suntem mulţumite de tenul nostru, că este tern, invadat de puncte negre, acnee, lipsit de vitalitate... Însă, uităm că nu ne hidratăm corespunzător, consumăm dulciuri rafinate în exces, fumăm activ ori pasiv, nu ne demachiem corect seară de seară, nu folosim produse adecvate tipului de ten sau nu dormim suficient.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Top 5 erori în îngrijirea tenului

 

De multe ori ne plângem că nu suntem mulţumite de tenul nostru, că este tern, invadat de puncte negre, acnee, lipsit de vitalitate… Însă, uităm că nu ne hidratăm corespunzător, consumăm dulciuri rafinate în exces, fumăm activ ori pasiv, nu ne demachiem corect seară de seară, nu folosim produse adecvate tipului de ten sau nu dormim suficient. 
 
Am stat de vorbă cu un medic dermatolog, dr. Oana Spânu, pentru a afla ce greşeli trebuie evitate atunci când vine vorba despre îngrijirea tenului. ”Prima regulă pentru un ten sănătos ar fi demachierea din fiecare seară, alegând produsul adecvat. Apoi aş spune NU loţiunilor de demachiat şi celor tonice care conţin alcool, dar şi cremelor foarte colorate şi cu miros frumos!
 
Orice produs cu alcool folosit îndelung sensibilizează şi cea mai sănătoasă piele, iar coloranţii şi parfumurile adăugate în produse pentru a ne atrage să le cumpărăm sunt sintetice şi determină, pe lângă reacţii alergice, pigmentarea pielii pe termen lung”.

Atenţie la conţinutul în parabeni al produselor! ”Sunt adăugaţi  pentru conservare, deci nu vom găsi nici un  produs cosmetic lipsit de ei, însă trebuie ştiut că pot da alergii, iar cele cu butylparaben ar trebui evitate de femeia însărcinată, deoarece mimează hormonul estrogen”, mai adaugă dr. Spânu.

Termenul de valabilitate ar trebui să fie de măcar 6 luni de la achiziţionare, iar după începerea utilizării  să fie păstrat la temperaturi mai mici de 24 grade şi să nu se folosească mai mult  de 2-3 luni. După deschideri repetate conţinutul se va oxida şi nu va mai avea proprietăţile iniţiale.

”Atunci când un produs cosmetic a determinat înroşirea pielii, usturimi, sau doar uscăciune trebuie întreruptă imediat aplicarea lui, altfel există riscul de a determina o reacţie iritativă locală care se poate complica,” explică medicul dermatolog.

O altă recomandare ar fi folosirea demachiantului, cremei şi fondului de ten din aceeaşi gamă, pentru a nu exista incompatibilităţi între ingrediente de la mărci de cosmetice diferite, crescând astfel riscul de sensibilizare a pielii.
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Oana Spânu - Medic primar dermatologie
Dr. Oana Spânu este medic specialist Dermatologie, doctorand la UMF Carol Davila, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Bucureşti în anul 2001 şi a urmat rezidenţiatul în Dermatologie- Venerologie la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias. Competenţe şi experienţă: Dermatologie-Venerologie Dermatoscopie Chirurgie ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân