Extractul de drojdie: beneficii pentru piele

Află cum se foloseşte extractul de drojdie în cosmetică şi care sunt beneficiile pentru piele.
27.05.2020 | Alexandra Necsoiu
Extractul de drojdie: beneficii pentru piele
FOTO: shutterstock / Extractul de drojdie: beneficii pentru piele

Cel mai probabil când vorbim despre drojdie pare neobişnuită să spunem că este un ingredient care poate fi folosit la orice, inclusiv în produsele de înfrumuseţare. Surprinzător, nu îşi găseşte locul doar în bucătărie, ci şi în cosmetice, iar asta datorită beneficiilor oferite de extractul de drojdie.

De ce este bun extractul de drojdie?

Beneficiile pentru sănătate ale extractului de drojdie se datorează conţinutului ridicat de nutrienţi, inclusiv antioxidanţi care sunt capabili să neutralizeze radicalii liberi dăunători prezenţi în mediul înconjurător. Acest mecanism de protecţie face să devină un ingredient ideal pentru produsele cosmetice, mai ales că vine la pachet cu numeroase beneficii pentru piele. Drojdia coţine ingrediente benefice precum proteine, minerale, antioxidanţi şi o varietate de vitamine. Şi, surprinzător, nu conţine gluten.

Extractul de drojdie conţine un amestec de flavonoide, zahăr, vitamine şi aminoacizi, iar datorită concentraţiei de antioxidanţi ajută la menţinerea calităţii pielii şi îmbunătăţirea aspectului acesteia.

Beneficiile extractului de drojdie pentru piele

Ajutând la reducerea stresului oxidativ care lasă semne vizibile asupra pielii, beneficiile extractului de drojdie poate induce efectul de calmare care ajută totodată la ameliorarea tenului cu probleme. Mai mult, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi nivelul de hidratare şi, tocmai de aceea este un ingredient deseori folosit în creme şi loţiuni.

Beneficiile pentru pielea sensibilă. Fermenţii de drojdie pot fi ideali pentru pielea sensibilă, pentru că nu sunt recunoscuţi ca substanţe străine datorită compoziţiei sale similară pielii umane. Din acest motiv este foarte puţin probabil ca reacţiile alergice să apară.

Beneficii pentru pielea uscată. Drojdia este cunoscută şi pentru proprietăţile sale de hidratare, ceea ce înseamnă că îmbunătăţeşte aspectul pielii şi nivelul de hidratare.

Beneficii pentru pielea matifiată. Drojdia este o sursă excelentă de vitamine B şi fier. În mod normal este folosită sub forma sa fermentată şi poate ajuta la obţinerea unui aspect luminos al pielii.