Dr. Alice Munteanu Petre: Totul despre blefaroplastie, intervenția pentru îndepărtarea excesului de piele, mușchi și/sau grăsime de la nivelul pleoapelor

De regulă, pacientul nu simte niciun fel de durere în timpul operației de blefaroplastie și nici după aceasta.
  • Publicat:
Dr. Alice Munteanu Petre: Totul despre blefaroplastie, intervenția pentru îndepărtarea excesului de piele, mușchi și/sau grăsime de la nivelul pleoapelor
Dr Alice Munteanu, medic primar oftalmolog

Lipsa somnului, expunerea la soare, fumatul duc pot duce la căderea pleoapelor prematură a pleoapelor. Dr. Alice Munteanu, medic prima oftalmolog, explică în ce constă operația de blefaroplastie, o soluție atât pentru redarea aspectului întinerit, dar și pentru redarea funcționalității pleoapelor.

 

CSÎD: De ce cad pleoapele?

Dr. Alice Munteanu Petre: Există mai mulți factori care duc la îmbătrânirea prematură a regiunii perioculare, dintre care fumatul, consumul excesiv de alcool, lipsa somnului, expunerea excesivă la soare, lipsa hidratării pielii din jurul ochilor, consumul insuficient de lichide.

CSÎD: Ce este de făcut pentru a păstra aspectul tânăr al pielii din jurul ochilor cât mai mult?

Dr. Alice Munteanu Petre: Toți acești factori trebuie luați în calcul dacă vrem ca pielea din jurul ochilor să aibă un aspect cât mai tânăr.

Blefaroplastia, o soluție pentru redarea aspectului tânăr al ochilor

CSÎD: Ce este blefaroplastia? 

Dr. Alice Munteanu Petre: Blefaroplastia este una dintre intervențiile cele mai comune în chirurgia pleoapelor, în special în rândul femeilor, dar și al bărbaților. Scopul acesteia îl reprezintă îndepărtarea excesului de piele, mușchi și/sau grăsime de la nivelul pleoapelor, pentru a reda pacientului aspectul plăcut și funcționalitatea pleoapelor.

Blefaroplastia se realizează cu anestezie locală frecvent

CSÎD: Cum se realizează această intervenție?

Dr. Alice Munteanu Petre: Această intervenție se realizează cel mai frecvent cu anestezie locală.

CSÎD: Este necesar ca pacientul să se interneze pentru blefaroplastie?

Dr. Alice Munteanu Petre: Intervenția este de scurtă durată și se realizează ambulator (pacientul nu rămâne internat peste noapte).

Recuperarea de după operația de blefaroplastie este rapidă

CSÎD: Cât durează recuperarea de după blefaroplastie?

Dr. Alice Munteanu Petre: Recuperarea este în general rapidă. Îndepartarea firelor de sutură se face de obicei la 10-14 zile postoperator. De regulă, pacientul nu simte niciun fel de durere, nici în timpul procedurii, nici după aceasta. În perioada de recuperare este posibil să resimtă un ușor disconfort, lucru firesc după orice intervenție chirurgicală. 

Se poate repeta sau nu operația de blefaroplastie?

CSÎD: Cât durează efectele blefaroplastiei?

Dr. Alice Munteanu Petre: O blefaroplastie efectuată corect poate oferi pacientului un aspect întinerit pentru mai mulți ani. Procedura se poate repeta dacă este nevoie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân